De prea multe ori, se întâmplă ca antreprenorii sau alte persoane influente și cu putere de decizie dintr-o organizație să își impună punctul de vedere și să nu asculte de sfaturile experților, însă aceasta strategie nu are cum fi una câștigătoare.
La prima vedere, să realizezi un „filmuleț” poate părea floare la ureche: ai nevoie doar de o cameră și ceva idei. În realitate, însă, lucrurile stau complet diferit, iar producția video este o știință aproape la fel de exactă precum matematica. O agenție de video marketing va urma un plan foarte minuțios pus la punct și va analiza cifre peste cifre, iar „camera” și „ideile” de mai sus reprezintă doar o mică parte a întregului. Bineînțeles, dacă ai propriul tău business, nimeni nu îl va cunoaște vreodată mai bine, însă de la înțelegerea acestuia și până la transmiterea mesajului dorit către public este cale lungă. Aici intervine VideoManiax – iată care este povestea lor, mai jos!
Această nouă agenție de video marketing din București se autodescrie drept „o echipă de nebuni… nebuni după videografie, după scenarii, după marketing și ai naibii de buni”. Ei realizează producții video corporate, cu tentă veselă și virală, având ceva de oferit pentru fiecare tip de business și pentru toate bugetele. „Căutam să înțelegem exact nevoile clienților noștri, pentru a găsi soluția optimă de exprimare a mesajelor lor, prin videoclipuri de calitate, care să aibă un impact real și măsurabil aduci când sunt vizionate (…) Orice mesaj este mai de impact atunci când te face să râzi sau îți stârnește o emoție”, se arată în descrierea de pe site-ul agenției.
Revenind, însă, la întrebarea din titlul acestui articol, să aflăm care este cea mai importantă calitate a agenției de video marketing VideoManiax! Pentru început, să trecem în revistă, pe scurt, etapele realizării unei producții video: setarea de obiective clare – research asupra audientei și industriei relevante – determinarea mesajului principal – brainstorming creativ – determinarea ideii și poveștii – scrierea scenariului – filmare, editare și animație. Având în vedere cât de diferite sunt aceste sarcini una față de cealaltă, este nevoie de oameni specializați pe fiecare din posturi.
Astfel, în organigrama acestei agenții de video marketing, regăsim un online marketing specialist, un graphic designer, un social media manager și un filmmaker. Fiecare dintre aceștia se ocupă de segmentul sau: implementarea strategiei de marketing, graphic și web design, branding și social media, respectiv videografie. Prin împărțirea sarcinilor și buna colaborare dintre membrii echipei, rezultatul final nu are cum să nu fie unul satisfăcător pentru toată lumea, de la agenție și angajații și managerii companiei vizate și până la publicul acesteia.