1. Pui cu lămâie

Ingrediente

Această rețetă care este gata în 15 minute este savuroasă și are puține calorii. Pentru 2 porții, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 lingură de mălai
  • 1 lingură de sos de soia
  • 2 linguri de ulei de cocos sau de rapiță
  • 1 piept de pui tăiat în felii groase de 1.5 cm
  • 1 ardei iute, curățat de semințe și feliat
  • 1 morcov mediu, tăiat în felii subțiri
  • 100 g de brocoli, tăiat în inflorescențe mici
  • 4 cepe verzi, tocate gros
  • 150 ml de supă de pui

Mod de preparare

Amestecă mălaiul cu sosul de soia și sucul de lămâie într-un bol mic. Încinge uleiul într-o tigaie mare, pune puiul, ardeiul iute, morcovul și brocoliul și amestecă timp de 2-3 minute, până când puiul se colorează și legumele încep să se înmoaie. Toarnă amestecul de suc de lămâie și sos de soia în tigaie, adaugă supa de pui și ceapa verde și lasă preparatul să dea un pic în clocot. Redu flacăra și continuă să gătești timp de 2 minute sau până când sosul se îngroașă și puiul se pătrunde. Stropește cu zeamă de lămâie și servește cu orez sau altă garnitură.

2. Ridichi roșii cu susan și lămâie

Ingrediente

Rețeta de ridichi roșii trase la tigaie cu susan și lămâie este light și se gătește ușor, în doar 15 minute. Pentru 6 porții, lista ta de ingrediente trebuie să conțină:

  • 100 g de unt
  • 2 lingurițe de ulei de susan
  • 3 legături de ridichi roșii
  • Zeama de la o lămâie și felii de lămâie pentru servire
  • 1 lingură de semințe de susan prăjite
  • Măcriș și frunze de baby sfeclă pentru servire

Mod de preparare

Încinge untul și uleiul într-o tigaie mare și gătește ridichile tăiate mare la foc mediu, amestecând, timp de 6-8 minute sau până când se frăgezesc. Mută-le apoi într-un bol pentru servire și presară deasupra semințe de susan, măcriș și frunze de baby sfeclă. Adaugă și feliile de lămâie pentru aspect și stropește preparatul cu zeama de lămâie.

3. Rigatoni cu cârnați picanți

Ingrediente

Rigatoni cu cârnați picanți este un preparat delicios, care se face în doar jumătate de oră. Pentru 4 porții ai nevoie de:

  • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • 6 cârnați italienești picanți de porc, rupți în bucăți mici
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 ardei iuți mici
  • 2 bulbi mici de fenel
  • ½ ceașcă de vin alb sec
  • 400 g de roșii tocate la conservă
  • ½ ceașcă de supă de pui
  • 2 lingurițe de frunze de oregano tocate fin
  • 2 lingurițe de zahăr
  • 400 g de rigatoni
  • Parmezan ras, pentru servire
  • Pătrunjel tocat, pentru servire

Mod de preparare

Încinge ulei într-o tigaie medie și prăjește cârnații până când încep să se închidă la culoare. Adaugă usturoi, chilli și fenel. Continuă să gătești timp de 3-4 minute, amestecând, până se eliberează aromele. Adaugă vin, roșii, supă de pui, oregano și zahăr. Dă sosul cu cârnați în clocot, apoi redu flacăra și gătește timp de 15 minute sau până se îngroașă. Stinge focul și potrivește de sare. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, scurge-le și amestecă-le cu sosul cu cârnați. Pune preparatul în farfurii și servește-l cu parmezan ras și pătrunjel tocat. 

Cele 3 idei de preparate pentru cină sunt delicioase, rapide și ușor de realizat. Când nu poți să gătești, nu uita că există alternativa comenzilor online. Dacă ți-e foame și te afli în Sibiu comandă ceva gustos și bucură-te de arome și savoare.

Sursa foto: www.pexels.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News