Din acest motiv, atunci când vine vorba despre sistemul de sănătate românesc, spitalele și clinicile trebuie să aibă grijă atât de pacienți, cât și de personalul medical care lucrează zi de zi. Pentru ca toată lumea să fie în siguranță, spitalele trebuie să împiedice apariția oricărui pericol de infectare cu noul virus.
Descoperă care sunt măsurile de protecție pe care clinicile și spitalele trebuie să le aplice în timpul pandemiei, din articolul pe care ți l-am pregătit!
Echipamente medicale speciale
Încă de la începutul acestei pandemii, toate spitalele și clinicile au fost nevoite să folosească echipamente medicale speciale. La fel de importante sunt și echipele medicale, care se ocupă de urmărirea și gestionarea măsurilor impuse de autorități.
În acest fel, procedurile medicale se implementează corect, ca să fie gestionate cu succes cazurile de Coronavirus și să se limiteze răspândirea acestui virus periculos. În plus, personalul medical are nevoie de mănuși de unică folosință și de halate medicale la preț avantajos, care să-i protejeze în fiecare zi.
Se recomandă ca personalul medical care intră în contact cu un pacient suspect de Coronavirus sau care prezintă orice tip de simptome respiratorii să aibă la îndemână echipamente de protecție de unică folosință. Mai mult, pacienții care au aceste simptome trebuie să primească și măști de unică folosință atunci când intră în orice clinică sau în spital.
Protejarea pacienților
Pentru protejarea pacienților și personalului medical din clinici și spitale, a fost nevoie de modificarea orarelor de consultații pentru toate specializările medicale.
Astfel crește nivelul de siguranță, prin evitarea aglomerării sălilor de așteptare. Ca măsură suplimentară, orice spațiu trebuie să fie atent dezinfectat, după consultul unui pacient.
Proceduri de dezinfectare
Ca să se asigure o igienă corespunzătoare în clinici și spitale, acestea trebuie să fie dotate cu materiale și echipamente potrivite pentru dezinfectare, inclusiv sisteme UV, responsabile cu dezinfectarea oricărui spațiu posibil contaminat.
Mai mult ca niciodată, dezinfectarea mâinilor și a obiectelor pe care le atingem a devenit primordială. În cadrul fiecărei unități medicale, se recomandă suplimentarea soluțiilor dezinfectante de orice tip, care să poată fi folosite atât de personalul medical din clinici, cât și de pacienții internați.
Spații special amenajate
Numeroase spitale și clinici din țară au apelat deja la amenajarea unor spații speciale ca să izoleze cazurile suspecte de boli infecțioase. Astfel, persoanele considerate posibil infectate sunt duse într-o cameră special amenajată, ca să se evite interacțiunea cu alți pacienți internați.
Afișarea măsurilor de protecție și prevenire
Pentru a minimiza riscul de transmitere a Coronavirusului, în toate unitățile medicale vor fi afișate măsurile de protecție și prevenție, recomandate de Ministerul Sănătății. În acest caz, informarea corectă a cetățenilor este extrem de importantă, deoarece are rolul de a împiedica răspândirea virusului.
Desigur, măsurile de protecție și prevenție trebuie să fie adoptate atât de personalul medical, cât și de pacienți sau orice persoană care intră într-o instituție sanitară.
Acestea sunt cele mai importante măsuri de protecție care trebuie aplicate de toate unitățile medicale în contextul pandemiei de Coronavirus, și trebuie să le respectăm cu strictețe.