Pentru a decide dacă să bei această apă, trebuie să-i faci în prealabil teste care îți arată dacă aceasta se situează în parametrii normali. Dacă descoperi că ceva nu este în regulă, poți apela la sistemele de filtrare a apei.

Iată cele mai importante caracteristici ale apei potabile

Trebuie să fie bogată în minerale

S-au efectuat studii în câteva mari orașe din SUA, în privința calității apei folosite de către populație. S-a constatat că numărul mare de minerale din aceasta a rezultat în reducerea incidenței bolilor de inimă și a cancerului. 

Unele sisteme de filtrare a apei, precum cel prin osmoză inversă, elimină o mare parte dintre acestea, de aceea trebuie găsite alte metode de purificare, dacă apa este săracă în minerale.

Nu are particule contaminante

Un alt aspect-cheie este conținutul de substanțe dăunătoare pentru sănătate. Acestea trebuie să lipsească cu desăvârșire, pentru ca apa să poată fi consumată. 

Adesea, aceștia sunt o problemă pentru rezolvarea căreia multe persoane își instalează un sistem de filtrare a apei. Dacă vrei să alegi această opțiune, consultă oferta de filtre de schimb de la 7filtre, pentru a vedea cele mai bune opțiuni pentru menținerea constantă a calității apei purificate.

pH-ul alcalin

Apa nu trebuie să aibă un pH acid, caz în care pot apărea nenumărate probleme de sănătate. Acesta trebuie să se situeze între 7.5 și 9, ceea ce indică faptul că există o cantitate mare de minerale alcaline (potasiu și magneziu).

Gustul plăcut

Acesta este un aspect important mai ales din pricina faptului că, atunci când apa are un gust bun, te poți simți mai încurajat să o consumi în cantități suficiente zi de zi. 

Nu conține arsenic

Arsenicul este un element inodor și incolor care pătrunde în apa din zăcămintele subterane sau prin intermediul activităților industriale și agriculturale. Expunerea îndelungată la acesta, prin intermediul apei, poate duce la cancer de vezică urinară, plămâni sau rinichi, printre altele.

Culoarea poate da indicații în privința calității

Culoarea poate să indice că în apă se află materie organică sau metale, precum aluminiul, cuprul sau fierul. Pentru rezolvarea acestei probleme, se recomandă folosirea unui sistem de filtrare cu osmoză inversă.

Duritatea 

Duritatea apei nu provoacă probleme de sănătate, însă face mai dificilă spălarea, provocând îngălbenirea hainelor și necesitatea de a folosi mai mult detergent. De asemenea, apar probleme în cazul fierberii legumelor, care se întăresc la contactul cu lichidul.

Conținutul de nitrați

Conținutul excesiv de nitrați afectează mai ales bebelușii, care pot suferi de intoxicații, în timp ce adulții pot să ingereze o cantitate mult mai mare, fără efecte adverse. 

Cantitatea de nitrogen nu ar trebui să depășească 10 mg/L, iar cea de nitrat, 45 mg/L.

Acestea sunt câteva dintre aspectele principale legate de calitatea apei de băut. Testarea ei te poate ajuta să decizi dacă ai nevoie de un filtru, pentru creșterea calității acesteia.

Sursă foto: Unsplash.com.

 
 

Urmărește-ne pe Google News