Probabil nu v-ați gândit și la acest aspect, însă Legea nr.372/2005 cu privire la performanța energetică a clădirilor impune obligatoriu deținerea unui certificat energetic, care să arate performanța energetică a clădirilor, dar și alte caracteristici ale acestora. Această lege trebuie respectată, deși unor proprietari probabil nu prea le convine. În categoria clădirilor intră cladiri de birouri, spitale, spații comerciale, spații administrative.
Prin urmare, dacă vreți să vindeți o proprietate de acest fel, aveți nevoie de o evaluare a clasei energetice și deci trebuie să căutați un auditor energetic pentru cladiri, care să vă ajute să obțineți acest document. Deși pare complicat, nu este. Nu vă faceți nicio problemă, puteți rezolva foarte repede! Cu ajutorul unor profesioniști, această situație este ca și rezolvată.
Dacă apelați la Iverus, una din cele mai bune companii în domeniul auditorilor energetici, vă veți putea bucura de un serviciu rapid, calitativ, la prețuri competitive. În calitate de membru AAECR, Iverus se ocupă de certificarea energetică a oricărei proprietăți și poate realiza toate calculele (cu ajutorul programelor de calcul licențiate și acreditate) necesare întocmirii acestui document. Fiecare certificat este întocmit cu ajutorul unui auditor energetic atestat, iar durata de elaborare poate fi de maxim 24 de ore.
Doriți să cunoașteți prețul unui certificat energetic?
Acum puteți avea acest document la prețul cel mai bun! Iverus este cel mai bun profesionist în domeniu și vă poate prezenta o ofertă gratuită de prețuri. De exemplu, prețul la certificatul energetic pentru o casă este minim 200 lei (2,5 lei/mp), la o garsonieră este de 130 lei, iar la un apartament cu 4 camere este de 170 lei.
De asemenea, compania Iversus vă oferă și alte servicii imobiliare, pentru că dispune de o echipă dedicată satisfacerii clienților. Nu are doar auditori energetici, ci și evaluatori imobiliari necesari pentru tranzacții imobiliare importante (care întocmesc rapoarte de evaluare la standardele ANEVAR) și profesioniști cu experiență foarte mare pe piața de profit – brokeri imobiliari.
Acum puteți contacta online o persoană specializată – un auditor energetic atestat – care realizează un certificat energetic în București, pentru a obține și alte informații și chiar o ofertă personalizată.
Pentru un certificat energetic aveți nevoie de o serie de acte, pentru inspecția clădirii de către auditul energetic. Spre exemplu, la un apartament vă trebuie cadastrul și releveul (dacă este), iar la o casă vă trebuie planul acestui imobil (parter, etaj, toate fațadele). Dosarul pentru obținerea acestui document va conține și alte acte, cum ar fi:
- Planul de arhitectură al casei sau al apartamentului, anul de construcție, numărul de camere
- Adresa și anumite aspecte privind dimensiunile clădirii, înălțimea ei, fațadele, subsolul și terasa
- Ce utilități are imobilul – centrală, sistem de iluminat, apă caldă menajeră, ventilație mecanică
- Alte aspecte despre contoare de apă, ferestre, uși exterioare, robineți, repartitoare, pereți exteriori și așa mai departe.
Un certificat energetic este important și pentru stabilirea unor soluții de reabilitare, renovare, modernizare a construcției. Documentul vă folosește în următoarele situații: dacă vreți să construiți, să închiriați, să faceți renovări semnificative sau să vindeți proprietatea – apartament, casă, clădire.
Acest document este necesar și pentru alte tipuri de clădiri, cum ar fi de pildă, blocurile de locuințe, spitalele, clădirile unor instituții de învățământ, hotelurile, sălile de sport.
Certificatul de performanță energetică va oferi date foarte importante ce se referă la consumul de energie al clădirii respective. În urma evaluării se va da o notă (între 20-100), care arată cât de ridicată este eficiența energetică a clădirii. Dacă clădirea se încadrează în clasa A (din cele 7 clase) atunci înseamnă că ea are un consum redus de energie. Dacă va avea clasa G, atunci aceasta are cel mai ridicat consum de energie.