Deși multe persoane au tendința să considere că gripa este o răceală mai puternică, ambele fiind infecții ale tractului respirator, ele sunt cauzate de agenți patogeni diferiți. Acestea au, însă, simptome asemănătoare în fazele incipiente, motiv pentru care medicilor le este dificil să pună diagnosticul real/corect.

Definite ca fiind infecții ale tractului respirator superior, răceala și gripa se transmit cu ușurință, prin tuse, strănut ori/sau contactul cu obiecte ori suprafețe contaminate, unde virusul poate să reziste chiar și 24 de ore, potrivit Serviciului Britanic de Sănătate Publică. De obicei, un adult se confruntă cu două-cinci 2–5 episoade de răceală ori / sau gripă pe an, în timp ce numărul acestora în cazul copiilor este mai mare, și anume, șapte-zece 7–10 episoade pe an.

Ce este răceala și care sunt simptomele ei

Răceala comună este definită ca fiind o infecție virală acută, ce se manifestă la nivelul tractului respirator superior prin inflamația uneia sau a tuturor căilor respiratorii, între care fose nazale, sinusuri paranazale, faringe, laringe, trahee ori bronhii. Este cauzată de peste 200 de virusuri, între care și parainfluenza, dar și rinovirusuri, care sunt de cele mai frecvente.

Perioada de incubație a virusului este de 24-72 de ore și se manifestă prin următoarele simptome, ce pot dura până la 4-10 zile:

– durere în gât;

– strănut;

– rinoree;

– obstrucție nazală;

– cafelaee și mialgii;

– tuse moderată, ce se poate întinde pe două 2 săptămâni;

– secreție nazală apoasă;

– oboseală excesivă.

Care sunt persoanele care prezintă risc crescut de a dezvolta răceală:

Potrivit statisticilor, unele persoane sunt predispuse să se îmbolnăvească mai rapid sau de mai multe ori pe an, iar printre factorii de risc se numără:

– vârsta – copiii mici pot să se îmbolnăvească mai rapid, întrucât anticorpii se dezoltă odată cu înaintarea în vârstă;

– sistem imunitar slăbit – persoanele care suferă de boli cronice, care urmează tratamente cu antibiotice ori sau care fac chimioterapie se pot îmbolnăvi, de asemenea, mai rapid;

– anotimpul – toamna și primăvara oamenii se pot îmbolnăvi mai repede.  Vara, în schimb, răceala este provocată de obicei de infecții cu coronavirusuri ori virusuri paragripale;

– contact direct cu o persoană bolnavă.

În ceea ce privește complicațiile date de răceală, acestea se pot manifesta prin infecții ale urechii, și anume otită medie, dar și dureri de urechi, mucozități nazale galben-verzui, sinuzită acută, dar și infecții secundare, precum faringită streptococică, pneumonie și crup sau bronșiolită la copii.

Ce este gripa și cum se manifestă

Spre deosebire de răceala comună, gripa este o afecțiune respiratorie ce se transmite cu ușurință, fiind provocată de virusuri gripale. Aceasta debutează brusc, iar simptomele cresc în intensitate gradual, putând duce chiar și la deces.

Gripa este tot o infecție respiratorie contagioasă, iar adulții pot infecta alte persoane chiar și cu o zi înainte de apariția primelor simptome. Perioada de incubație a virusului este de 1-4 zile, în timp ce cea de contagiozitate poate dura între 5 și 7 zile de la apariția primelor simptome.

Cauzată de virusul virusurile gripale A, B sau C [Influenza A, B sau C ori de subtipuri A(H3N2) şi A(H1N1)], care sunt și cele mai frecvente, gripa este descrisă printr-un debut brusc și violent. Principalele simptome ale gripei sunt următoarele:

– febră mare, de peste 39 de grade;

– mialgie;

– cefalee;

– sare generală de rău;

– tuse neproductivă;

– dureri în gât;

– rinită;

– otită medie, greață și vărsături, în cazul copiilor;

– nas înfundat;

– letargie severă;

– durere de cap, însoțită de fotofobie, uneori;

– oboseală accentuată.

Potrivit experților de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii, gripa poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Există, însă, anumite persoane care sunt vulnerabile în fața acestei infecții respiratorii. Printre aceștia se numără bătrânii cu vârste de peste 65 de ani sau bebelușii, persoanele care suferă de boli cronice, precum astm, diabet, boli de inimă dar și femeile însărcinate.

Deși persoanele care sunt diagnosticate cu gripă se vindecă rapid, există și cazuri în care pot să apară complicații, între care pneumonie virală, accentuarea bolilor cronice preexistente, precum boli de inimă sau boli pulmonare, pneumonie bacteriană, sinuzită, otită medie.

În ceea ce privește copiii, gripa se poate manifesta prin apariția unor probleme de respirație ori respirație rapidă, piele de culoare albăstruie, irascibilitate, febră însoțită de o erupție cutanată, cazuri în care micuții ar trebui duși de urgență la medic. În cazul adulților, în schimb, simptomele alarmante pot fi durerea ori presiune în piept sau abdomen, amețeală bruscă, confuzie, vărsături persistente, convulsii.

Persoanele care suferă de diabet, cancer, insuficiență renală ori cardiacă pot să dezvolte forme grave ale gripei, care pot să necesite chiar și spitalizarea. Mai mult de atât, în cazul în care simptomele persistă mai mult de două 2 săptămâni, atunci avem de-a face cu o infecţie secundară a bronhiilor sau a plămânilor, de obicei pneumococică sau stafilococică.  

Alte complicații ale gripei pot fi agravarea bolii pulmonare cronice obstructive și a bronșitei cronice sau astmului.

Cum pot fi tratate răceala și gripa

Răceala comună și gripa sunt infecții ale tractului respirator care pot fi ținute în frâu prin numeroase metode. Iar una dintre ele este reprezentată de Coviflu, un remediu natural ce va fi realizat de Medicinas împreună cu o echipă de academicieni doctori renumiți, care vine în sprijinul persoanelor care se confruntă cu afecțiuni respiratorii.

Obținut din ingrediente naturale, acest remediu se administrează timp de zece 10 zile, câte o pastilă capsulă pe zi, iar efectele sunt extraordinare, ameliorează simptomele date de aceste infecții, scurtează durata bolii, luat preventiv poate să evite se poate evita instalarea bolii în cazul contactului cu o persoană bolnavă.

Ce este Coviflu și cum se manifestă în organism:

Realizat numai din ingrediente naturale, Coviflu are capacitatea de a întări sistemul imunitar și de a micșora riscul îmbolnăvirii, de a ameliora simptomele date de răceală și gripă sau alte afecțiuni respiratorii produse de virusuri, bacterii sau alți agenți patogeni care produc infecții ale sistemului respirator. Conține o formulă unică la nivel european cu ingrediente active având rolul de a:

– susține organismul în lupta cu virusuri, bacterii și ciuperci;

– spori capacitatea organismului de a se regenera și de a lupta împotriva infecțiilor virale;

– distruge virusurile, bacteriile și alti agenți patogeni cu care intrăm în contact, scade riscul de instalare a bolilor respiratorii;

– este indicat pentru ameliorarea afecțiunilor aparatului respirator, precum viroze, gripe, astm, alergii sau alte afecțiuni respiratorii;

– are efecte calmante și nutritive, fapt pentru care crește imunitatea atât în cazul copiilor, cât și al adulților;

– calmează tusea iritativă și ameliorează durerile care apar în urma episoadelor frecvente;

– previne apariția crizelor de astm bronșic, precum și a afecțiunilor căilor respiratorii, ușurând respirația;

– reduce durata imbolnavirii, crește confortul bolnavului, scade riscul apariției complicațiilor.

Coviflu va conține o sursă bogată de nutrienți, flavonoizi, vitamina C, mangan, calciu și magneziu și acizi grași Omega 3, fiind un aliat de nădejde pentru răceală și gripă:

– ajută la reducerea inflamațiilor întrucât conține eugenol, un ulei volatil ce are proprietăți antiinflamatorii;

– combate răcelile și infecțiile respiratorii, deoarece are proprietăți expectorante, ameliorează durerile în gât;

– întărește sistemul imunitar, prevenind acțiunea virusurilor și a bacteriilor în organism;

– ameliorează durerile de cap și musculare apărute în timpul răcelii și gripei;

– ajută la stoparea secrețiilor bronșice, având efecte emoliente;

–  ameliorează problemele digestive și gastrointestinale;

– are acțiune antivirală, antibacteriană și antifungică, ajutând la întărirea sistemului imunitar prin combaterea virozelor respiratorii;

– scade febra;

– curăță plămânii și ameliorează tusea, calmând gâtul iritat;

– conține substanțe nutritive pentru organism, care reduc riscul de îmbolnăvire, dar și numărul de zile în care suntem bolnavi;

– reduce inflamațiile faringiene, dar și infecțiile respiratorii.

Așadar, Coviflu va fi un remediu natural revoluționar, ce va veni în sprijinul bolnavilor de răceală și gripă, ameliorând congestia nazală, durerile de cap sau de gât, sinuzita, febra. Ajută, de asemenea, la ameliorarea altor afecțiuni ale tractului respirator, precum bronșită, pneumonie, astm ori alte boli.

Produsul va fi disponibil în curând în toate farmaciile și magazinele cu produse naturale și va fi propus medicilor spre aprobare ca tratament natural adjuvant al sistemului imunitar pentru Covid-19 la nivel european.

 
 

Urmărește-ne pe Google News