·         Economisiți în avans: pregătiți în avans o listă cu toate cadourile pe care plănuiți să le oferiți și o listă separată pentru alte cheltuile legate de Crăciun (alimente, decorațiuni, brad, etc) și începeți să economisiți cu câteva luni înainte. Dacă nu ați reușit să puneți de-o parte banii necesari, puteți opta și pentru contractarea unui credit online, care se obține rapid și fără prea multe întrebări. Multe dintre aceste credite online pot avea condiții neavantajoase și dobânzi mari, tocmai de aceea este recomandat să comparați ofertele disponibile, o să descoperiți că există și credite cu 0% dobândă sau cu dobânzi rezonabile. Pentru aceasta puteți folosi Moneezy – o platformă online de comparare credite online, 100% gratuită și ușor de utilizat. Folosind Moneezy vă puteți asigura că ați contract un credit avantajos, potrivit nevoilor dvs.

·         Creați și respectați un buget de sărbători: gestionarea responsabilă a banilor poate fi și o lecție valoroasă pentru copii dvs., așa că includeți-i în acest proces. Dacă bugetul din anul acesta este mai restrâns, poate fi o idee bună să reduceți numărul cadourilor sau încercați să creați acasă cadourile (fursecuri, cozonaci, colaje de fotografii etc).  Confecționarea acestor cadouri poate fi și o activitate distractivă în familie și cu siguranță mulți membri ai familiei ar fi încântați să primească ceva unic. Evitați în special achizițiile impulsive, adică acelea care nu se află pe lista dvs.

·         Profitați de reduceri de câte ori aveți ocazia: dacă anul acesta ați ratat reducerile de Black Friday, notați-vă în calendar data pentru anul viitor. Cu siguranță o să mai fie multe reduceri până la Crăciun, așa că nu vă faceți griji.

·         Învățați să spuneți NU: este posibil să fiți nevoiți să refuzați o invitație sau participarea la un eveniment, și nu este nimic greșit în asta. Mai important este să aveți parte de sărbători liniștite, fără griji, și să petreceți sărbătorile cu cei dragi vouă.

·         Cereți ajutor atunci când aveți nevoie de el: sunt multe lucruri care trebuie făcute înainte de sărbători, cum ar fi curețenie, cumpărături, decorat, gătit și copt, iar o singură persoană nu poate să le facă pe toate. Cereți ajutorul familiei și împărțiți sarcinile. Delegarea sarcinilor este foarte importantă în viața de zi cu zi, și cu atât mai importantă în perioada sărbătorilor când suntem mai ocupați. Cu siguranță și nivelul de stres o să fie redus odată ce reduceți numărul sarcinilor de pe lista dvs.

Sperăm că aceste câteva sfaturi și trucuri vă vor ajuta să aveți un Crăciun mai liniștit și fără stres.

 
 

Urmărește-ne pe Google News