Ce tip de lansetă folosești?
Fiind una dintre cele mai vechi și populare tehnici, pescuitul cu năluci este ideal pentru a te ajuta să capturezi peștii răpitori. Lanseta este utilizată încă de la început, motiv pentru care este imperios necesar să o alegi pe cea potrivită. Din punct de vedere tehnic, lansetele diferă în materie de lungime și putere. Cele două caracteristici sunt determinate, la rândul lor, de greutatea nălucilor, ce trebuie să se regăsească în puterea conferită de lansetă. Spre exemplu, o nălucă de 15 grame poate fi lansată fără griji doar dacă puterea lansetei variază între 10 și 20 grame.
Cum aleg mulineta potrivită?
Fiecare pescar își alege mulineta în funcție de tehnologia și de ușurința în utilizare. De aceea, este indicat să testezi modelul în magazin sau să urmărești câteva tutoriale în care să vezi întocmai cum se pretează. La acest magazin pescuit găsești numeroase modele la prețuri optime, extrem de calitative și ideale pentru pescuitul cu năluci.
De câți rulmenți ai nevoie?
Nu mai este un secret faptul că numărul de rulmenți influențează în mod direct rotația. De aceea, este recomandat să optezi pentru un număr mare de rulmenți, pentru ca rotația să fie ușoară.
Care este capacitatea optimă?
Zona în care pescuiești determină capacitatea pe care mulineta trebuie să o aibă. Așa se face că pescuitul de pești răpitori ce trăiesc în lacuri și râuri este posibil cu ajutorul unei mulinete de 2500 sau 3000. În cazul celor din mare, însă, orientează-te către cele de minim 4000.
Care este greutatea ideală?
Pescuitul nu este doar o activitate recreativă, ci și un sport al minții. Pentru a te asigura că ai echipamentul adecvat, greutatea lansetei și a mulinetei trebuie să fie optimă. Înclinarea spre față sau spre spate nu este de dorit, afectând atât nivelul de confort din timpul pescuitului, cât și numărul peștilor capturați.
Cum se alege firul?
Calitatea și tipul firului pentru pescuit joacă un rol extrem de important. La orice magazin pescar, vei întâlni prețuri foarte accesibile. Firele din nailon sunt elastice si foarte utilizate de începători, pe când cele textile sunt mult mai rezistente, putând face față pescuitului în zone cu alge sau mâl. În plus, lipsa elasticității din firele textile îi conferă rigiditate, oferindu-ți posibilitatea de a detecta orice mișcare din apă. În ceea ce privește firele din fluorocarbon, elasticitatea este mai mică iar rezistența mult mai mare. Cu un astfel de fir, poți prinde pești mari ale căror mișcări ulterioare capturării sunt detectabile chiar și de la zeci de metri adâncime.
Folosirea unui echipament adecvat în timpul pescuitului cu năluci este prima regulă pentru o sesiune de pescuit cu succes. La finalul zilei, te vei întoarce acasă mulțumit și gata de o cină pe cinste!