Anxietatea

Atunci când stresul pune stăpânire pe tine și nivelul de cortizol depășește limitele obișnuite, indiferent dacă motivul este legat de serviciu, de creșterea copiilor sau de parcursul relației amoroase, anxietatea se poate manifesta prin dureri de cap. Respiratia abdominala, tehnicile de relaxare și meditație sau o baie fierbinte te pot ajuta în acest sens.

Fotosensibilitatea

Îți petreci ziua în fața ecranelor, adormi la televizor și te trezești cu telefonul în mână. Sau adori să stai la aer curat și nu te ferești suficient de lumina soarelui. În oricare dintre situații, fotosensibilitatea și oboseala pot produce acest efect în corpul tău. Ferește-te de sursele de lumină directă, folosește night mode și poartă ochelari de soare de câte ori ieși din casă.

Zgomotul

Nu doar sunetele repetitive, la un volum înalt îți pot da dureri de cap. Chiar și zgomotul continuu, redat la un nivel scăzut de decibeli, îți poate face rău. Dacă vrei să scapi de el, căștile antifonice te pot ajuta. De altfel, muzica relaxantă te-ar putea scăpa, de asemenea, de aceste dureri de cap.

Tulburările alimentare și de somn

Mănâncă atunci când ți-e foame și asigură-te că dormi suficient și că ai parte de un somn odihnitor. Poziția este importantă când vine vorba de somn, la fel și temperatura, care trebuie să se încadreze undeva între 18 și 21 de grade. Adițional, o cură de magneziu bisglicinat te poate ajuta să remediezi mai ușor aceste tulburări.

Medicația

Anumite medicamente pot avea efectul secundar de a cauza dureri de cap. Chiar dacă acestea ți-au fost prescrise de către medic, e important să ai o discuție suplimentară cu el, în cazul în care manifești astfel de simptome.

Activitatea fizică

Viața sedentară nu este nicicând o soluție, însă, antrenamentele foarte intense, care îți suprasolicită corpul, pot cauza inflamații la nivelul vaselor de sânge din zona capului, a gâtului și a scalpului, iar acest lucru poate cauza dureri de cap. Sfatul nostru este să crești treptat intensitatea antrenamentelor și să le faci regulat, pentru a nu avea parte de acest efect secundar.

Sedentarismul

Chiar dacă suprasolicitarea fizică poate crește riscul apariției durerilor de cap, nici sedentarismul nu este o variantă. De fapt, moderația este cheia succesului când vine vorba despre activitatea fizică. Discută cu medicul înainte de a începe un program de sport și cere-i opinia în legătură cu îndrumările instructorului.

Postura

Încă o dată, mamele au dreptate. Îndemnul ”stai drept!” e un sfat bun de pus în practică, pentru că postura corpului influențează circulația sangvină. Pe lângă postura corectă, e important să îți iei pauze, mai ales dacă lucrezi de la birou, pentru a face puțină mișcare; exercițiile de stretching sau mersul pe jos sunt cele mai bune opțiuni pentru astfel de pauze.

Hormonii

Atunci când nivelul de estrogen scade brusc – lucru care li se întâmplă femeilor chiar înainte de menstruație – durerile de cap pot deveni obișnuite. Folosește un calendar menstrual pentru a identifica precis aceste perioade și pentru a cunoaște cauza durerilor de cap.

Sensibilitatea la anumite alimente

Anumite substanțe prezente în diferite preparate culinare și băuturi acționează neurotransmițători care pot cauza dureri de cap. Cofeina, ciocolata, alcoolul, produsele lactate și glutenul se află pe lista acestor ingrediente, așa că ar fi indicat să verifici dacă nu cumva experimentezi o sensibilitate la ele.

Înainte de a acapara trusa medicală și de a te împrieteni cu analgezicele, identifică ce anume îți provoacă durerile de cap. În mod ideal, discută cu medicul tău despre asta, înainte de a lua orice măsură de tratament.

Sursă foto: Pexels

 
 

Urmărește-ne pe Google News