Peste 600.000 de români, adică 3% din populație, dintre care 2.000 de copii, suferă de afecțiuni reumatice sau musculo-scheletale. Culmea, marea lor majoritate nu s-au adresat niciodată medicului reumatolog! Și asta pentru că obișnuim să credem că bolile reumatice sunt firești odată cu înaintarea în vârstă sau sunt cauzate de frig și de stat în curent. Iar când vine vorba despre copii, dăm vina pe durerile de creștere. Or, durerile de tip inflamator afectează preponderent tinerii, poliartrita începe pe la 40 de ani, iar copiii suferă din cauza artritei juvenile.

Artrita „roade” încheieturile

Ceea ce numim noi reumatism „îmbracă” peste 200 de forme și nu ține cont de vârstă. Este o afecțiune care fură din calitatea vieții și, în special, din durata ei. Grav este că nu doar bolnavul are de suferit, ci întreaga familie. Termenul generic de artrită descrie condiții medicale extrem de dureroase, invalidante, precum artrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrita idiopatică juvenilă, lupusul, artritra psoriazică, guta, osteroartrita. 

Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună cronică, inflamatorie, care atacă articulațiile mici ale mâinilor și ale picioarelor, putând duce chiar la eroziunea oaselor și la deformarea articulațiilor. Durerea este a doua piele a bolnavului, însoțindu-l pretutindeni, în orice moment. Până și cel mai banal gest zilnic poate fi un chin.

Salteaua ortopedică calmează durerile

Poliartrita reumatoidă e cea mai frecventă boală inflamatorie articulară. Deși există metode moderne de tratament, oamenii se prezintă la medic atunci când e mult prea târziu. Spondilita anchilozantă lovește persoanele tinere, în cea mai productivă perioadă a vieții, ducând la invaliditate. Odată afectate, articulațiile nu mai pot fi recuperate. Iar artroza, cea mai frecventă suferință a lor, demonstrează asta. 

Dar, deși nu se vindecă, bolile reumatice pot fi ţinute sub control. O primă condiţie este ca boala să fie diagnosticată din timp. Din păcate, şi în acest caz ne confruntăm cu fenomenul automedicaţiei, pacientul considerând că ştie ce trebuie să ia, fără a consulta un medic. Or, boala presupune un tratament pe termen lung, la care aderența este obligatorie. Iar din acesta trebuie să facă parte și somnul odihnitor. 

Salteaua ortopedică este un accesoriu indispensabil. Oricum, salteaua ortopedică eficientă se alege personalizat. Iar cea de tip Magnistretch este salteaua ideală pentru oricine se simte afectat de durerile reumatismale, oferind confort, un somn liniștit și sănătos. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News