Tocmai de aceea, copiii nu vor colabora cu medicul și vor “prinde” frică de instrumentele din cabinet, iar tratamentele rareori se vor putea duce la bun sfârșit. Din acest punct de vedere, indicat ar fi să alegi un cabinet special de stomatologie copii, iar marile clinici din domeniu vor avea întotdeauna în echipă unul sau mai mulți medici pedodonți.
Din perspectiva sănătății, este întotdeauna indicat să cauți sfatul specialistului cât mai devreme, așadar poți programa o vizită la cabinetul de stomatologie copii chiar dacă piticul tău nu are dantura complet formată. Cu toate că dinții “de lapte” se vor desprinde începând cu vârsta de 6-7 anișori, sănătatea acestora este la fel de importantă ca cea a danturii permanente.
Tocmai de aceea, pe lângă acomodarea celor mici cu regulile de igienă dentară, vizitarea în mod regulat a unui cabinet de stomatologie copii va fi decisivă în dezvoltarea corectă a dințișorilor, mușcăturii și acusticii cavității bucale.
Când se recomandă primul consult stomatologic?
Prima vizită la dentist trebuie făcută, spun specialiștii, la circa 6 luni după ce primul dințișor al copilului tău a apărut, însă nu trebuie să amâni consultul până după vârsta de doi anișori.
Ce medic va fi potrivit pentru copilul tău?
Din comoditate, mulți părinți aleg să își ducă copiii la același cabinet la care se tratează și ei, mai ales atunci când au foarte mare încredere în respectivul medic, însă această va fi o alegere corectă numai în cazul fericit în care medicul are experiență și cu copiii foarte mici.
O clinică stomatologică modernă va pune la dispoziție și servicii dedicate de stomatologie pentru copii, pe lângă echipamentul adecvat tratării celor mici. Din acest motiv, prima și cea mai importantă vizită va fi la un stomatolog pregătit special pentru tratarea copiilor, iar piciul tău va putea lua totul ca pe un joc, o experiență plină de aventuri care începe într-o sală de așteptare doldora de jucării.
Ce se întâmplă la prima consultație stomatologică?
Prima vizită a micuților la un cabinet specializat este, de regulă, scurtă și informală. Obiectivul medicului este de a face cunoștință cu juniorul și, în funcție de vârsta copilului, se va efectua și un scurt control. Specialistul în pedodonție se va asigura că cel mic interpretează această experiență ca pe o distracție, astfel încât să nu fie neliniștit la vizitele ce vor urma.
În cazul în care va fi efectuat și un control stomatologic, medicul va verifica starea gingiilor, a maxilarului și se va uita după eventuale carii în stadiu incipient de dezvoltare. Pe lângă această, specialistul îți va oferi câteva sfaturi cu privire la tehnicile și metodele de menținere a sănătății orale în cazul piticilor, obiceiurile nesănătoase, alimentația adecvată și alte detalii importante din perspectivă stomatologică.
Cât de des trebuie dus copilul la stomatolog?
În funcție de lucrurile pe care le observă la consultul inițial, medicul specializat în stomatologie pentru copii va programa și următoarea vizită. Atât timp cât nu sunt probleme în dezvoltarea dințișorilor celui mic, vizitele la dentist se vor realiza cu aceeași frecvență cu care se fac și în cazul adulților, respectiv o dată la 6 luni.
Cauți un cabinet stomatologic pregătit să trateze în cele mai bune condiții chiar și cei mai năzdrăvani copilași?
Programează chiar acum o vizită în cadrul clinicii Dental Excellence și te vei bucura de experiență unui specialist în stomatologie copii, o zonă specială de așteptare, un cabinet amenajat exclusiv pentru cei mici și cele mai bune tehnici și aparate care să asigure tratamente rapide, eficiente și total lipsite de durere!