Dacă există un cod vestimentar impus, respectă-l cu strictețe

Se organizează petreceri tematice cu cod vestimentar ”all white” (totul alb). Sau nunți și altfel de ceremonii, care impun purtarea unei anumite culori. Respectarea codului vestimentar impus ține, în primul rând, de respectul pe care îl acorzi organizatorilor și gazdei și, în al doilea rând, de cunoașterea etichetei. Nerespectarea, pe de altă parte, ți-ar putea aduce atenție nedorită, priviri supărătoare și chiar marginalizare din partea celorlalți invitați. Imaginează-ți cât de mult ar ieși în evidență la o petrecere, și nu în sensul bun, o rochie verde, într-o mare de ținute de culoarea fildeșului. Verdict: AȘA NU!

Dacă participi la un eveniment elegant, îmbracă-te la fel

Un ballroom decorat cu orhidee, pahare de șampanie din cristal, invitați în ținute de gală și tu într-o salopetă casual, care și-ar găsi mai degrabă locul într-un club, la o ieșire cu fetele. Îți poți imagina un scenariu similar? Nu trebuie să fii conformistă, ca să respecți tematica. Iar la o petrecere elegantă, de lux, vei vedea o mulțime de rochii elegante de seara. Ar fi păcat să te afișezi tocmai tu într-o ținută lejeră din in. Dacă nu ești adepta rochiilor de gală, îți poți construi ținuta din elemente la fel de elegante, dar, în care te simți mai confortabil. Fuste plisate, pantaloni din mătase sau lurex, corsete elegante sau salopete din materiale prețioase – atât de multe variante, nu-ți rămâne decât să le alegi pe cele în care te simți bine!

Respectă codul vestimentar profesional

Chiar dacă ai un loc de muncă într-o companie care nu pune preț pe codul vestimentar office, asta nu înseamnă că te poți îmbrăca oricum la birou. Sunt câteva articole vestimentare pe care nu ar trebui să le iei în calcul pentru mediul profesional, cum ar fi pantalonii scurți, maiourile decoltate sau rochiile cu bretele subțiri. Indiferent dacă lucrezi într-o agenție de creație sau într-o firmă de logistică, astfel de obiecte vestimentare nu își găsesc locul în armosfera profesională. Acest lucru este valabil și pentru interviurile de angajare, unde, chiar dacă știi că ambianța este una mai relaxată, ar trebui să te prezinți într-o ținută office sau măcar smart casual, în funcție de situație.

Prea mult sau prea puțin: overdressed sau underdressed

Dacă aceasta este o întrebare, răspunsul este nici așa, nici așa. Rochia din mătase naturală, brodată cu perle de cultură, nu își va găsi niciodată locul la o petrecere pe plajă, în Vama Veche. Așa cum nici fusta vaporoasă din pânză creponată nu va arăta bine într-un cadru precum o petrecere elegantă pe yacht. Măsura și echilibrul sunt cheia. Gândește-te la ținutele pe care le porți ca la niște proiecte personale; rezumatul este însuși evenimentul și tematica acestuia, iar recomandările sunt întotdeauna foarte clare, trebuie doar să fii atent pentru a le înțelege și să le respecți, pentru a nu te simți prost și a nu-i face nici pe ceilalți să se simtă astfel.

Spune-le ”norme de etichetă”, ”reguli vestimentare”, ”repere de stil” sau cum preferi. Cât timp ții cont de ele și pui preț pe adecvare, vei arăta și te vei simți întotdeauna bine și elegantă, indiferent de situație.

Sursă foto: Pexels

 
 

Urmărește-ne pe Google News