E esențial să porți ceea ce-ți place și te definește întru totul, iar acest lucru este valabil și pentru parfum. Un parfum Armani, de exemplu, definește femeia puternică, sigură pe ea, activă și plină de vitalitate. Indiferent de personalitatea ta, asigură-te că știi aceste mici trucuri înainte de a-ți achiziționa un nou flacon de licoare parfumată. 

Notele de vârf versus notele de bază

Ai observat deja că un parfum miroase diferit imediat ce-l aplici pe piele față de aroma pe care o lasă după câteva ore. Ei bine, fiecare parfum este compus din trei note: notele de bază, de mijloc și de vârf. 

Mai exact, nota de vârf va fi cea pe care o vei simți imediat ce îl pulverizezi, nota de mijloc este felul în care percepi mireasma după câteva minute, iar nota de bază,i poate cea mai importantă, este cea care rămâne pe piele sau pe haine vreme îndelungată. În funcție de note, vei ști exact care e aroma pe care ți-o dorești. 

Poți să alegi dintre variantele cu note de vârf dulci, fructate, dar care au la bază o aromă lemnoasă, ușor condimentată. Parfumurile florale, de exemplu, par dulci la început, însă ulterior mireasma lor se transformă într-un miros delicat care rămâne vreme îndelungată pe piele. Moscul este, de departe, cea mai persistentă aromă pentru notele de bază ale parfumurilor, așa că nu-l ocoli. Documentează-te înainte să-ți cumperi un parfum și vezi exact din ce mirosuri este alcătuit. 

Apă de toaletă sau apă de parfum?

Concentrația parfumului este extrem de importantă, căci de ea depinde și gradul de persistența. Vei remarca că există același parfum în două variante, apă de toaletă și apă de parfum. Diferența între cele două este de concentrație, dar și de buget. Apa de toaletă este mai diluată și va persista mai puțin pe piele, în timp ce apa de parfum se aplică în cantitate mult mai mică și își va păstra vreme mai îndelungată aroma notelor de bază. Desigur, a doua variantă, cea mai concentrată, va fi și mai costisitoare, așa că trebuie să stabilești și un buget pentru noul tău parfum. 

Pont: Indiferent că alegi apă de toaletă sau de parfum, aplică întotdeauna în punctele cu puls ale corpului, pe gât sau la încheieturile mâinilor și ale picioarelor. Iar pentru și mai multă persistență, ia-ți câteva mostre din parfumul preferat și poartă-le cu tine în geantă. Reîmprospărează de mai multe ori pe zi și astfel mireasma își va păstra intensitatea. 

Cum testezi parfumul?

Este important să testezi parfumul înainte să-l cumperi. Există două variante pe care le ai la îndemână, să mergi în magazin ori să soliciți câteva mostre acasă. 

Ideal este să pulverizezi pe piele, ca să-ți faci o idee asupra mirosului, atât în ceea ce privește notele de vârf, cât și cele de bază. Abia după aceea vei putea decide în consecință. 

Cele mai populare note sunt cele florale, pentru că se potrivesc în orice moment al zilei și, în plus, au o persistență medie. De cealaltă parte, mirosurile lemnoase sunt perfecte pentru momentele speciale, cum ar fi o petrecere sau un eveniment care se desfășoară seara. Pe lângă aromele parfumurilor, trebuie să ții cont și de anotimp, de tipul de piele, dar mai ales de preferințele proprii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News