Moringa cunoscută în mod obișnuit sub numele de „Copacul minune” sau „Arborele tobei”.

Fiecare parte a acesteia, frunze, semințe, tulpină, toate sunt bogate în substanțe nutritive și minerale esențiale in schimb spre deosebire de cafea sau ceaiul negru nu contine cofeina.

Este bogată în vitaminele A, C și B6 și conține micro-nutrienți precum aminoacizi și antioxidanți. Pentru o plantă este de asemenea și bogată in proteine. Originară din Asia de Sud-Est, planta Moringa înflorește în țări subtropicale precum Filipine, Nepal, Indonezia și Taiwan, India fiind cel mai mare cultivator al plantei. Aici este folosită din timpuri străvechi în scopuri agricole și medicinale.

Frunzele de moringa, deoarece cresc în climă subtropicală, sunt mai potrivite pentru temperaturi mai ridicate și au un timp de preparare mai lung în comparație cu alte ceaiuri. Ca urmare, ceaiul Moringa are o aromă pământie și un corp plin. 

Bogat în antioxidanți pentru a-ți spori imunitatea ceaiul Moringa poate reduce efectul nociv al radicalilor liberi care cauzează tulburări cardiovasculare, și ajută și in tratarea anumitor tipuri de cancer.

Quercetina, prezentă în planta Moringa este un antioxidant care controlează tensiunea arterială, împreună cu vitaminele esențiale A, C și B6, mărește imunitatea și menține bolile cronice la distanță.

Proprietățile antiinflamatorii ale ceaiului Moringa reduc și tratează afecțiuni precum durerea cronică osoasă și musculară. Proprietățile antiinflamatorii oferă, de asemenea, protecție împotriva infecțiilor, crampelor abdominale în timpul menstruației, greață și tulburări gastro-intestinale, cum ar fi diareea și constipația.

Proprietățile antimicrobiene și antiinflamatorii ale ceaiului Moringa previn și tratează tulburările de stomac, cum ar fi gastrita, colita și constipația, si de asemenea, conținutul de vitamina B, stimulează și reglează digestia.

Ce le conferă oaselor densitatea și rezistența lor? Calciu și fosfor. Ceaiul Moringa le are pe ambele și în cantități bogate ajutand la mentinerea oaselor puternice și sănătoase.

Mai mult, ceaiul de Moringa poate ajuta și  la tratarea unor afecțiuni precum artrita. Extractul de Moringa este extrem de benefic în vindecarea fracturilor osoase.

Proteinele și antioxidanții din ceaiul Moringa vă protejează pielea și părul de daunele provocate de radicalii liberi. Detoxifică și hidratează, reducând pigmentarea și semnele de îmbătrânire, cum ar fi ridurile fine, petele și daunele provocate de soare.

Dacă doriți sa scapati de grasimea nedorita sau să luptați împotriva primelor semne de îmbătrânire, Moringa este soluția. 

Moringa este plină de beneficii pentru sănătate și efectele secundare sunt extrem de rare. Cu toate acestea, ar trebui să acordati atentie in cazul in acre aveti alergie la aceasta plantă, o intoleranță la aceasta sau o afecțiune preexistentă care vă interzice consumul de ceai Moringa, astfel încât să puteți solicita sfatul medical necesar.

Efecte secundare ale ceaiului Moringa       

  • Sarcina

Femeile însărcinate sunt puternic sfătuite să nu bea ceai Moringa în timpul sarcinii. Studii recente indică faptul că florile și rizomii plantei Moringa conțin anumiți compuși care provoacă contracții. Acest lucru ar putea duce la naștere prematură sau avort spontan. Este adevărat, ceaiul Moringa este preparat din frunzele plantei și nu din flori, dar când vine vorba de sarcină, principiul precauției este necesar.

  • Dacă luați tratament pentru tensiunea arteriala

Alcaloizii, prezenți în planta Moringa, ajută la reglarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Dar, dacă luați deja medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale sau a oricărei boli cardiovasculare, aceasta vă poate reduce frecvența cardiacă la niveluri foarte scazute.

Este foarte recomandat să consultați un medic înainte de a aduce modificări dietei dacă aveți probleme cu tensiunea arterială și sănătatea inimii.

  • Probleme cu glanda tiroida

Dacă aveți probleme de sănătate legate de tiroidă, este posibil ca medicamentele dvs. să conțină levotiroxină. Acum, levotiroxina și ceaiul Moringa nu ar trebui luate împreună. Atât levotiroxina, cât și compușii găsiți în planta Moringa, atunci când sunt luați individual, pot ajuta la funcționarea tiroidei. Cu toate acestea, nu este recomandat să le luați pe amândouă. Ele cumulate pot provoca reactii adverse. Consultați un medic inainte de a le lua impreuna.

Frunzele de Moringa pot fi achizitionate dintr-un magazin de ceaiuri si cafea.   

 
 

Urmărește-ne pe Google News