Oeko-Tex Standard 100 –  Este cea mai cunoscută etichetă ecologică, iar certificarea primită este pentru masca de protecție ca produs finit, însemnând că toate elementele ce o compun (materialul textil, imprimarea, tratarea, elasticul și ața cu care sunt cusute) sunt lipsite de substanțe dăunătoare.

Centexbel – Etichetă de performanță pentru măștile de protecție cu întrebuințare comunitară, care stabilește dacă produsul protejează împotriva virusului Sars-Cov-2. 

Încă de la începutul stării de urgență în România, compania a început să producă și să comercializeze echipamente de protecție tratate anviral și antibacterian, în special măști de protecție. Este vorba despre tratamentul pentru materiale textile Viroblock NPJ03, lansat de compania elvețiană Heiq, în urmă cu 5 ani.

Suspiciunile și neîncrederea de care s-au lovit i-a motivat să depună tot efortul pentru a testa eficiența protecției, ajungând astfel să colaboreze cu cele mai importante institute de cercetare din lume: Oeko-Tex (Budapesta, Ungaria), Peter Doherty Institute for Infection and Immunity (Melbourne, Australia) iar cel mai recent, Centexbel (Belgia).

 ‘Necesitatea certificării am simțit-o în momentul comunicării tipurilor de tehnologii textile pe care le deținem și eficacitatea acestora. La momentul respectiv ne aflam la începutul stării de urgență, iar publicul era suspicios și neîncrezător, oricâte argumente am fi prezentat. În România nu aveam posibilitatea de a testa și certifica eficiența acestor produse, fapt care ne-a determinat să colaborăm cu marile centre din Europa și Australia.

Ne-am dorit foarte mult să putem demonstra calitatea și eficiența produselor noastre. Iar acum, la câteva luni distanță, o putem face, și suntem singura companie din România care se poate mândri cu asemenea performanțe. 

Avem un angajament față de noi înșiși, față de angajații și familiile noastre, și, desigur, față de clienți: acela de a oferi produse eficiente, la cele mai înalte standarde europene. Cu puțină îndemânare, oricine își poate încropi o mască de protecție hand-made, însă gradul de protecție oferit este foarte slab, în comparație cu măștile produse de noi.  [Alexandru Anca, directorul companiei printcenter.ro.]

Cele două certificări europene au deschis granițele pentru compania sibiană, o parte din activitatea de producție și comercializare a măștilor de protecție cu proprietăți antivirale și antibacteriene fiind destinată exportului în țările europene și Statele Unite. Focusul principal rămâne în continuare piața din România și livrarea de produse eficiente și calitative, la cele mai înalte standarde europene.

 
 

Urmărește-ne pe Google News