Dacă nu știi de unde să începi cu proiectul de recondiționare a mobilei, urmărește aceste sfaturi utile, pentru rezultate optime!

Alege accesoriile potrivite pentru mobilier

De obicei, primele elemente care se uzează la obiectele de mobilier din casă sunt accesoriile. Astfel, în procesul de recondiționare a mobilei, poți opta pentru înlocuirea accesoriilor pieselor de mobilier, care să capete un aspect plăcut. Înlocuiește clanțele, mânerele sau aplicațiile, pe care le găsești atât în magazinele fizice, cât și în cele online de bricolaj. Găsești mânere mobilă de calitate, pe care să le alegi în funcție de preferințe. Acestea trebuie să se potrivească atât cu designul pieselor de mobilier, cât și cu materialul din care acestea sunt confecționate.

Ocupă-te de tapițerie

La fel de popular este și procesul de recondiționare a tapițerei. În funcție de competențele tale, te poți ocupa de acest lucru singur sau cu ajutorul unui specialist. Se pot retapița scaune, paturi, fotolii sau canapele, astfel încât aceste obiecte de mobilier să se încadreze perfect în locuința ta.

Nu vrei sau nu ai răbdare să te ocupi singur de retapitare? Apelează la un ajutor calificat, astfel încât să te bucuri de obiecte de mobilier de cea mai bună calitate.

Cumpără ustensilele necesare

Indiferent dacă ai în plan recondiționarea mobilei din lemn sau din metal, ai nevoie de ustensilele potrivite. De pildă, dacă vrei să recondiționezi mobilă din metal, trebuie să te ocupi mai întâi de îndepărtarea ruginei.

În acest caz, îți trebuie șpaclu, o perie de sârmă, la care se adaugă și șmirghel. Vei curăța mobilierul din metal cu spaclul, apoi cu peria metalică, urmată de procesul de șlefuire, până se obține o suprafață perfect netedă. În funcție de materialul din care este confecționată mobilă, ustensilele pe care trebuie să le ai pot să difere.

Urmărește pașii esențiali pentru recondiționare

Pentru un rezultat favorabil, trebuie să urmezi pașii potriviți pentru recondiționare. Stabilește dacă mobila are nevoie de o simplă recondiționare sau de restaurare, pentru a nu da greș. Dacă este nevoie de o recondiționare ușoară, te poți ocupa singur de acest lucru.

Pregătește suprafața cu care vei lucra și șterge praful de pe mobilă, folosind o cârpă înmuiată în alcool. Dacă sunt zgârieturi pe mobilier, folosește rindeaua pentru a șlefui lemnul și aplică un strat de lac. Mobila încă prezintă zgârieturi sau defecte vizibile? Utilizează grundul pentru a curăța din nou mobilierul și folosește un pistol special pentru lăcuit, astfel încât lacul să ajungă pe toată suprafața. Există și tipuri de vopsea rezistență la murdărie, care protejează mobilierul din lemn și îi oferă un aspect impecabil. Pentru un efect modern, poți să apelezi și la tapet sau la autocolant decorativ, pe care le găsești într-o varietate de modele și culori.

Încearcă să recondiționezi inteligent

Pentru ca mobilierul să se bucure de un aspect nou și modern, nu ai nevoie decât de răbdare, de timp și de creativitate. Recondiționarea mobiliei nu reprezintă o joacă, însă o poți transforma într-un hobby sau o activitate plăcută.

Înainte să începi recondiționarea mobilei, stabilește bugetul de care dispui, documentează-te și pune-ți imaginația în mișcare. În acest fel, vei beneficia de piese de mobilier moderne, care îți transformă locuința.

 
 

Urmărește-ne pe Google News