Ca urmare a acestui interes continuu pentru înfrumusețare, își fac apariția tot mai multe saloane cosmetice. Acestea se dedică scopului de a ajuta persoanele să-și mențină frumusețea exterioară într-un mod mai ușor și într-un timp mai scurt. Și pentru că noi ne dorim să beneficiem de acest ajutor, saloanele de înfrumusețare au devenit o parte esențială a programului nostru lunar, sau chiar săptămânal. Dar oare toate saloanele pot oferi același serviciu de calitate pe care ni-l dorim?
Să găsim un salon de înfrumusețare bun poate fi o misiune dificilă, mai ales atunci când avem necesități specifice cărora ne dorim să ne adresăm. Specialiștii în domeniu ne recomandă să analizăm în detaliu necesitățile noastre înainte de a porni în căutarea unui salon de înfrumusețare.
După ce ne este clar cine suntem și ce ne dorim, putem începe să căutăm cel mai bun salon pentru noi. Pentru a face acest lucru cu brio, iată de ce ar trebui să ținem cont:
- Siguranța serviciului oferit de salon și aspectul acestuia
Un salon de înfrumusețare care se respectă are ca scop principal mulțumirea pe deplin a tuturor clienților care îi trec pragul. Primul lucru care atrage atenția oricărei persoane atunci când intră într-un centru de înfrumusețare este aspectul curat și îngrijit al acestuia.
O cerință de bază a oricărui salon este sterilizarea tuturor instrumentelor folosite, în pas cu normele de lege existente. Conform Ordinului nr. 916/2016, emis de Ministerul Sănătăţii, în ceea ce privește eficienţa sterilizării, legea specifică obligația de sterilizare a instrumentelor reutilizabile, după fiecare utilizare, de către toate unităţile sanitare (saloane de înfrumusețare, spitale, cabinete) care folosesc astfel de instrumente în activitatea lor, iar practibilitatea trebuie verificată şi confirmată periodic prin testele realizate pentru fiecare ciclu de sterilizare.
Sterilizarea corectă a instrumentelor este foarte importantă pentru siguranța, sănătatea și chiar viața clienților unui salon de înfrumusețare, deoarece atunci când sunt folosite instrumente nesterile se creează un mediu prielnic pentru expunere la infecții de HIV, icter, micoză sau hepatită virală. Un dispozitiv necesar pentru sterilizarea, în condiții optime, a instrumentelor folosite la efectuarea serviciilor cosmetice este sterilizatorul Enbio S, care folosește metoda de sterilizare cu căldură umedă – autoclavă.
2. Personal calificat
De obicei, atunci când alegem să beneficiem de serviciile unui salon de înfrumusețare, avem certitudinea că personalul este calificat și pregătit adecvat pentru a efectua corect procedurile cosmetice. Însă nu putem fi întotdeauna siguri de acest lucru. Este important să ne informăm despre acreditarea experienței profesionale a angajaților centrului de înfrumusețare la care mergem.
Un salon de înfrumusețare respectabil este acela care lucrează numai cu produse de calitate și cu personal profesionist, calificat corespunzător, care a absolvit și un curs de igienă și care este instruit periodic. Un specialist estetician este obligat să cunoască toate reglementările din spectrul domeniului de activitate în care își prestează serviciile și trebuie să dovedească priceperea în utilizarea instrumentelor și a proceselor, în concordanță cu răspunderile date, astfel încât să preîntâmpine orice amenințare asupra sănătății clienților.
3. Atmosfera creată de personalul salonului și atenția oferită clientului
Deoarece într-un salon de înfrumusețare petrecem, de obicei, destul de mult timp, este important să ne simțim răsfățați de un personal abil de a lucra cu clienți pretențioși și cu nevoi diferite. Experții esteticieni trebuie să aibă experiența necesară în a lucra îndeaproape cu clienții și în a putea explica cu amabilitate și cu exacticitate care sunt tratamentele potrivite clienților, care sunt avantajele acestora, dar și eventualele efecte adverse.
Un indicator bun al calității unui salon de înfrumusețare este oferit de personalul profesionist, care știe cum să-și presteze serviciile corect și în același timp cum să satisfacă, sau chiar să depășească, asteptările clienților săi.
4. Oferta salonului de înfrumusețare
Gama de servicii pe care le oferă un centru de înfrumusețare trebuie să fie cât mai diversă, de la proceduri de pedichiură și manichiură, coafură, până la operațiuni de cosmetică, peeling, epilat, masaj și multe altele. Cu cât oferta unui salon de înfrumusețare este mai amplă, cu atât clienții vor fi mai satisfăcuți și încântați.
Deoarece procesul de înfrumusetare se repetă cu regularitate, trebuie să avem în vedere cât anume suntem dispuși să cheltuim pentru acesta. Știm deja că pentru a avea parte de răsfățul pe care ni-l dorim și de servicii de calitate superioară e nevoie să investim mai mult. Există, bineînțeles, unele saloane care oferă servicii de înfrumusețare mai ieftine, dar aici trebuie să ținem cont că ce este mai ieftin ar putea însemna și un serviciu de o calitate inferioară. Este de preferat să investim mai mult în imaginea noastră pe mâinile unor profesioniști esteticieni buni, decât să fim dezamăgiți în urma unui proces de întreținere și înfrumusețare ieftin, dar care nu ne oferă exact ceea ce ne dorim.
5. O mică cercetare înainte de a primi serviciul dorit
Întotdeauna este bine să ținem cont dacă în cadrul unui salon există experți esteticieni care pot:
– efectua tratamentul cosmetic în mod corespunzător
– da sfaturi profesionale în funcție de necesitățile noastre specifice
– diagnostica eventualele afecțiuni ale tenului
– recomanda sau sugera anumite modele, tehnici de lucru (pentru operațiunile de manichiură și pedichiură)
– asculta cu atenție nevoile clienților.
6. Avantaje suplimentare – nivelul de servicii oferite clienților
Li se acordă un plus saloanelor de înfrumusețare dacă acestea oferă, încă de la prima vizită a clienților săi, spații și servicii de acomodare, cum ar fi: o sală de așteptare frumos amenajată, muzică ambientală și o băutură din partea casei.
Amatorii de servicii de înfrumusețare sunt pe zi ce trece tot mai educați şi solicită servicii moderne și calitative, devinind fideli saloanelor unde au obţinut rezultate pozitive și vizibile în raport cu banii cheltuiți, dar unde s-au și simţit în centrul atenției.
7. Opiniile altor clienți
În procesul de căutare a unui salon de înfrumusețare este recomandat să ne ghidăm după recenziile, comentariile oferite de alți clienți pe site-ul salonului, forum-uri de specialitate în domeniul estetic, Google, etc., sau după sfaturile primite de la prieteni. Dacă salonul este văzut cu ochi buni și de alte personae, există șanse mult mai mari ca serviciile acestuia să te mulțumească și pe tine.
8. Program de funcționare fiabil
Este greu, sau chiar imposibil, să găsim un salon de înfrumusetare care oferă servicii non-stop. Majoritatea dintre noi având un stil de viață foarte aglomerat, este important să găsim un salon bun, cu un program de funcționare flexibil, care se poate adapta cu ușurință programului nostru personal.