MDF este un material durabil și mai greu, iar PAL este mult mai ușor, fiind și o alternativă mai economică, dar cu sculele potrivite, munca poate fi făcută într-un mod plăcut și în siguranță.

De aceea ți-am pregătit 5 utilaje de care ai nevoie pentru a lucra cu PAL și MDF.

  1. Circular de formatizat

Ideal pentru firmele mici și mijlocii, circularul de formatizat este un fierăstrău compact și ușor de utilizat. Cu un motor puternic care asigură viteză constantă de tăiere și cu o construcție solidă, lucrul se face în siguranță, fără vibrații și torsiune.

Perfect pentru lucrul cu plăci de lemn masive și grele, circularul de formatizat este echipat cu masă de formatizat de precizie pe care lemnul alunecă ușor și cu masă culisantă dotată cu mașină de debitat.

2. Mașină de aplicat cant

Această mașină este ideală pentru producția de mobilier din PAL, fiind destinată atelierelor de tâmplărie pentru producția de serie. Mașina poate aplica adeziv pe suprafața de PAL și poate presa cantul pe material.

Tăierea grosieră a cantului din rolă este precisă până la capăt, mașina putând și curăța și șlefui cantul cu o perie de pâslă. Protejată de un capac protector, mașina poate fi deschisă ușor, iar reglajele și întreținerea pot fi făcute cu ușurință.

3. Mașină de găurit pentru balamale

Echipată cu un motor puternic, munca este precisă și se face cu ușurință, iar design-ul compact permite schimbarea facilă a burghiului. Mașina poate fi folosită pentru realizarea de găuri pentru balamale de mobilier, dar și pentru alte piese de mobilier.

Nefiind o mașină voluminoasă, aceasta poate fi transportată ușor între ateliere, fiind ideală pentru ateliere meșteșugărești sau întreprinderi de dimensiuni mici.

4. Router CNC

Ca să dai un profil marginilor sau ca să realizezi straturi de mărimi diferite, apelează la o freză sau un router CNC de pe Danibrum.ro

Ideal pentru spațiile mari unde se lucrează cu cantități mari de lemn, un astfel de router este construit pentru a fi utilizat intensiv și pentru o exploatare profesională în ateliere, pentru producția de serie.

Poți să utilizezi frezele atât pentru lucrări estetice, cât și pentru lucrări de transformare a lemnului. Se pot prelucra uși din lemn, indiferent de esența acestuia, fronturi de mobilier din lemn, PAL sau MDF.

Fiind echipat cu un motor puternic, finisarea este de foarte mare calitate iar rezistența în timp și precizia ridicată sunt asigurate de un sistem automat de ungere a căilor de glisare.

5. Unelte de mână

Uneltele de mână nu pot să lipsească din această listă, ele fiind importante pentru prelucrarea lemnului, a PAL-ului și a MDF-ului.

Bormașina, de exemplu, este, pe lângă o unealtă de care ai nevoie atunci când lucrezi cu lemne, și o unealtă care este bună la orice casă.

Mașina de găurit ajută foarte mult la partea de montare a bucăților de lemn, dar și la pregătirea lemnului pentru montare, prin realizarea de găuri acolo unde acesta trebuie să fie îmbinat.

Ca să profiți la maximum de o mașină de găurit, trebuie să ai și burghiele potrivite. Pentru lemn, se recomandă burghie cu trei vârfuri și cele cu tijă hexagonală. Dacă ai de lucru cu lemne de o duritate mai mare, alege burghiele din titan, deoarece au o rezistență crescută.

O altă unealtă care îți poate fi de ajutor este fierăstrăul vertical. Cu el poți tăia cu precizie aproape de margini și pânza de tăiere se schimbă ușor și rapid.

Acestea au fost 5 utilaje de care ai nevoie atunci când lucrezi în lemn, PDF și MDF. Alege-le pe cele mai potrivite pentru proiectele tale și spor la treabă!

 
 

Urmărește-ne pe Google News