► Ingrediente
► 8 pulpe
► 100 g unt
► o căpăţână usturoi
► sare grunjoasă
► o linguriţă miere
► o lămâie
► piper măcinat
► 1-2 crenguţe cimbru verde
► o salată verde
► 2 linguriţe ulei de măsline
► 1-2 linguriţe oţet balsamic
► Preparare:
1. Se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu untul moale. Se taie lămâia felii şi se stoarce puţin suc în crema de unt şi usturoi.
2. Pulpele se ung cu miere, cimbru, sare şi piper. Cu un cuţit li se crestează pielea şi se pune crema de unt şi usturoi.
3. Se aşază în tava unsă cu puţin unt şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Feliile de lămâie se pun pe marginea tăvii şi se bagă apoi la cuptor.
4. Se prepară salata cu oţet, ulei şi sare. Pulpele rumenite se servesc cu salata verde.