► Ingrediente
► 8-10 roșii
►un kg spanac opărit
►6 ouă
►2 linguri făină
►4 linguri pesmet
►3-4 linguri ulei
►200 ml smântână
►o legătură ceapă verde
►200 g telemea   
►busuioc pentru ornat
►unt pentru uns tava

► Preparare:
1. Se spală și se opăresc roșiile. Se scot și se decojesc.
2. Se bat ouăle spumă. Se adaugă smântâna, făina și pesmetul cernute și se încorporează ușor. Se tapetează tava cu unt și pesmet.
3. Se curăță, se spală, se taie ceapa și se călește în puțin ulei cât să se înmoaie. Se adaugă spancul și o parte din compoziția bătută.
4. Se pune un strat de telemea, unul de roșii și tot aşa. Pe deasupra, se toarnă restul de compoziție şi se dă la rumenit.  Se servește ornată cu busuioc.

 
 

Urmărește-ne pe Google News