Quiche cu spanac și ricotta
Ingrediente quiche cu spanac și ricotta:
- 1 căteț de usturoi
- 1 ceapă
- 750 g spanac cu frunze
- 1 ou
- 250 g ricotta
- Un praf sare de mare
- Un praf piper
- 100 ml lapte bătut natur, 0,5% grăsime
- Aluat pentru tartă (aluat cu conținut scăzut de grăsimi din magazin sau făcut în casă)
Mod de preparare:
Tocați ceapa și usturoiul și căliți-le. Spălați bine spanacul proaspăt cu multă apă rece. Nu-l lăsați mult în apă pentru a păstra vitaminele. Scurgeți-l și tăiați tulpinile lemnoase.
Adăugați spanacul scurs în tigaie și căliți-l timp de câteva minute la foc mediu, amestecând din când în când și acoperiți tigaia cu un capac.
După câteva minute, spanacul ar trebui să devină de culoare verde închis și să se reducă semnificativ în volum. Luați tigaia de pe foc și lăsați-l să se răcească puțin.
Bateți laptele bătut, oul și ricotta și adăugați-le la spanac.
Condimentați cu sare de mare și piper.
Așezați aluatul într-o formă potrivită, astfel încât să se formeze un bord de aproximativ 2 cm. Turnați compoziția cu spanac peste aluat.
Coaceți timp de 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C (cuptor cu ventilație).
Poftă bună!
Foto:123rf.com
Daniel9090 • 11.12.2023, 15:32
Quiche suculentă, cu spanac și ricotta, o combinație perfectă și delicioasă