1. Mergi la ştrand. Ştrandul este una din cele mai bune soluţii. Stai sub umbrelă şi, din zece în zece minute, te arunci în apă. Ce poate fi mai plăcut?

2. Dă o fugă la munte. O excursie la munte, în răcoarea pădurii, este o modalitate plăcută şi sănătoasă de petrecere a timpului liber.

3. Fă o plimbare cu barca. Nu ai cum să ajungi la munte? Poţi face o plimbare cu barca, pe lac. Este şi răcoritor, şi romantic.

4. Parcul e ideal pentru a fugi de căldură. Nu îţi permiţi o excursie la munte? O plimbare în parc, pe o alee umbrită, e o formă de relaxare la îndemâna oricui.

5. Foloseşte spray cu apă termală. E ideal să ai la tine, pe timp de caniculă, un spray cu apă termală. Este revigorantă şi e un adevărat scut împotriva căldurii.

6. Vara, nici o zi fără legume şi fructe! Legumele şi fructele proaspete trebuie să se regăsească în meniul tău, mai ales pe timp de caniculă.

7. Supele de roşii înviorează. Mănâncă la masa de prânz o supă rece de roşii. Este delicioasă, uşor de gătit şi sigur te va revigora.

8. Savurează o îngheţată. Ca desert, poţi servi o îngheţată. Apropo, ştiai că aceea de lămâie te răcoreşte cel mai bine? Încearcă şi ai să vezi.

9. Nu uita! bea doi litri de apă pe zi. Se recomandă consumul a cel puţin doi litri de apă plată sau minerală pe zi, atunci când este foarte cald afară. Transpiraţia demineralizează organismul…

10. Ceaiul verde, un aliat de nădejde. Un ceai este mai bun chiar decât apa cu gheaţă. Te poţi răcori foarte bine cu ceai verde, călduţ sau cu ceaiuri de plante. Una, două ceşti pe zi sunt suficiente.

11. Limonada, 100% răcoritoare. Dacă te-ai plictisit de apă, fă-ţi o limonadă dintr-o lămâie bine stoarsă şi apă plată sau minerală. Adaugă o frunză-două de mentă şi un cub de gheaţă. Vei obţine o băutură 100% răcoritoare şi revigorantă.

12. Răsfaţă-te cu duşuri căldlduţe. Pe parcursul zilei fă cât mai multe duşuri. E indicat să fie călduţe, în nici un caz fierbinţi sau reci. Nu te şterge de apă, las-o să se usuce pe tine. Vei avea senzaţia de răcoare mai mult timp.

13. Evită să pui pe tine haine de culoare închisă. Îmbracă-te în haine deschise la culoare, cât mai comode, preferabil din bumbac sau din in şi poartă pălării de soare. Nu alege culori închise, deoarece acestea atrag căldura. Noaptea optează pentru pijamale de bumbac. În ele vei dormi mai confortabil şi nu-ţi va fi aşa cald.

14. La muzeu, te ascunzi de soare. Dacă în casă e foarte cald, ieşi la o plimbare la muzeu sau în galeriile de artă. Aici este răcoare şi, în plus, îţi ocupi timpul într-un mod plăcut.

15. Acoperă geamurille cu cearceafuri umede. Udă cearceafurile şi acoperă geamurile cu ele. În casă va fi la fel de răcoare ca şi când ai da drumul la ventilator. În plus, nu vei consuma curent!

Ce să nu faci!

Evită consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Nu consuma multă cafea şi nici băuturi cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Nu face duşuri reci. Vei transpira mai mult.

Nu ieşi din casă la amiază, când soarele arde cel mai tare. De asemenea, evită să faci sport între orele 12.00 şi 16.00.

Sub nici o formă nu-i lăsa pe cei mici să se joace în soare la orele prânzului şi nu-i scoate afară fără o şepcuţă sau o pălărie pe cap.

Nu lua medicamente noi, fără să ţi le prescrie un medic.

 
 

Urmărește-ne pe Google News