Timp de pregătire: 30 minute
Ingrediente:
Pentru crema de brânză:
- 800 gr brânză grasă vaci
- 4 ouă
- 150 gr zahăr brun
- coaja de la o lămâie
- 100 gr stafide mari
Pentru blat:
- 100 gr Rama pentru Copt și Prăjituri topită
- 4 ouă
- 175 gr zahăr
- 175 gr făină
- un praf de sare
- 2 linguri apă
Pentru servit:
- 250 gr frișcă bătută
Preparare:
Scoateți toate ingredientele necesare și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei.
Porniți cuptorul și preîncălziți la 180 grade Celsius (dacă este electric) sau la 200 grade Celsius (dacă este unul obișnuit).
Pregătiți o formă de tort rotundă, tapetând-o cu hârtie pergament. Asigurați-vă că toate ingredientele pentru compoziție sunt pregătite.
Amestecați toate ingredientele pentru crema de brânză folosind un tel pară (nu mixerul). Așezați apoi un strat uniform în formă de tort.
Bateți albușurile până obțineți o spumă tare, apoi adăugați pe rând zahărul (în ploaie), apa, gălbenușurile (peste care a fost presărată sarea), făina (în ploaie) și margarina Rama pentru Copt și Prăjituri topită.
Turnați compoziția obținută în formă peste crema de brânză și introduceți forma în cuptor.
După ce s-a copt, răsturnați pasca fierbinte pe un platou.
Pasca se poate decora și/sau servi cu o lingură de frișcă.