Supă-cremă de morcovi
Ingrediente: un litru şi jumătate de apă, 500 g de morcovi, o ţelină, o ceapă, două linguri de unt, două linguri de smântână, sare, crutoane.
Mod de preparare: morcovii şi ţelina se taie bucăţele şi se fierb împreună cu ceapa tăiată mărunt, circa 20 de minute. După ce se frăgezesc bine, legumele se scot din apă şi fie se pasează printr-o sită, fie se mixează în blender. După ce devin cremă se pun din nou în supa în care au fiert, împreună cu sarea şi cu untul şi se mai dau în clocot cinci minute. Se poate servi cu cu smântână şi crutoane.
Croissant cu salată
Ingrediente: două croissante cu unt, o ceapă roşie, o jumăta­te de ardei gras verde şi o jumătate portocaliu, 100 g piept de pui fiert, două frunze de salată, două linguriţe de maio­neză, sare şi piper.
Mod de preparare: se taie cornurile în două şi se aşază între ele câte o frunză de salată. Într-un castron se amestecă pieptul de pui, ceapa şi ardeiul, toate tocate mărunt, cu maione­ză, sare şi piper. Compozi­ţia se împarte în două şi se aşază în interiorul croissantelor, pe foaia de salată. Se servesc imediat.
Tigaie cu pui şi legume
Ingrediente: şase pulpe superioare dezosate, o ceapă, câte o jumătate de ardei gras roşu, verde şi galben, 150 g ciuperci, un morcov, doi ardei iuţi, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: se taie pulpele în patru şi se pun la prăjit în două linguri de ulei, într-o tigaie din teflon. Când carnea este uşor rumenită, legumele, cu excepţia ardeiului iute, se curăţă şi se taie în bucăţi mai mari, apoi se adaugă peste carne, la prăjit, cu sare şi piper după gust. Ardeii iuţi se spală, se curăţă de cotor şi se pun întregi în tigaie. Se serveşte imediat.
Omletă cu brânză şi legume proaspete
Ingrediente: patru ouă, 100 g brânză telemea, două roşii, un ardei gras, o ceapă roşie sau trei cepe verzi, sare şi piper.
Mod de preparare: ouăle se bat bine, se condimentează şi se pun la prăjit într-o tigaie din teflon bine încinsă, fără ulei. Când omleta este făcută pe o parte, se întoarce şi se pun deasupra ei brânza tăiată cubuleţe, roşiile tăiate în jumătăţi, ardeiul gras feliat şi rondelele de ceapă. Se lasă un minut, la foc mic, apoi se scoa­te pe un platou, şi se îndoaie ca o pizza calzone.
Platou cu hering marinat şi cartofi
Ingrediente: 10 felii de hering marinat, doi cartofi, două frunze de salată, o lămâie, o cea­pă roşie şi o ceapă verde tăiate rondele, mărar.
Mod de preparare: se curăţă şi se fierb 15 minute cartofii tăiaţi cu­buleţe, apoi se pun în-tr-o sită, la scurs. Se aşază frunzele de sa­lată pe două farfurii şi se ornează cu felii de lămâie, fâşii şi rondele de ceapă şi cubuleţele de cartofi. Lângă salată se pun, sub formă de evantai, feliile de peşte scurse de ulei şi câteva boabe de piper din sosul marinat. În mijloc se aşază mărarul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News