Fie că vorbim despre rase de câini mari, rase de câini mici, câini de pază sau cei mai frumoși câini din lume, îngrijirea acestora este primordială pentru sănătatea și bunăstarea generală a animalului de companie. Mai jos îți vom spune pas cu pas în ce constă îngrijirea și dresarea unui câine.

Cum arată un câine Chow ChowIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Îngrijirea câinilor de rasă

Îngrijirea periodică a câinilor trebuie să includă:

  • Îngrijirea blănii;
  • Îngrijirea dinților;
  • Curățarea/tăierea ghearelor și controlul labelor;
  • Curățarea urechilor;
  • Curățarea ochilor.

Îngrijirea blănii

Îngrijirea blănii este un pas ce trebuie făcut cu atenție și meticulozitate. În funcție de blana câinelui, păr scurt sau lung, este nevoie de un periaj diferit. Astfel, pentru câinele cu blană scurtă se va face un periaj săptămânal, în timp ce pentru câinii cu păr lung se va face un periaj zilnic, pentru a evita apariția nodurilor și împâslirea, respectiv încurcarea blănii.

Dosarul asasinatului de la Arad. Lipsurile care au dus la eliberarea suspecților și cine este marele absent din boxa arestaților
Recomandări
Dosarul asasinatului de la Arad. Lipsurile care au dus la eliberarea suspecților și cine este marele absent din boxa arestaților

De asemenea, îngrijirea blănii în timpul verii, atunci când este sezonul căpușelor din iarbă, trebuie făcută cu mare atenție cu ajutorul unui clește dedicat.

Perierea și pieptănarea câinelui
Perierea și pieptănarea câinelui

Perierea și pieptănarea câinelui

Câinii care trăiesc în mediul exterior, năpârlesc de două ori pe an, primăvara și toamna, în funcție de schimbările luminii naturale. În schimb, câinii care trăiesc în interior nu sunt afectați de schimbarea luminii și ei pot năpârli tot anul, dar tot cu două perioade de năpârlire accentuată. Perierea se face în funcție de tipul blănii.

Perierea câinilor cu părul scurt

Se face în sens invers celui de creștere, cu ajutorul unei perii de cauciuc. Resturile se îndepărtează cu ajutorul unei perii pe care o miști pe tot corpul câinelui, în sensul de creștere a părului. La final, pentru a-i lăsa patrupedului o blană strălucitoare, folosește o bucată de piele întoarsă ușor umezită.

Perierea câinilor cu păr mediu

Se face cu o perie de tip țesală și în sens invers celui de creștere a părului, pentru a desprinde cât de mult părul și pielea moartă și pentru a curăța stratul de bază. Ulterior, se poate folosi peria în sensul de creștere a părului pentru eliminarea resturilor.

Trei măsuri arbitrare ale regimului comunist au cauzat catastrofa de la Certej. Un munte de nămol și cianură a îngropat de vii 89 de oameni
Recomandări
Trei măsuri arbitrare ale regimului comunist au cauzat catastrofa de la Certej. Un munte de nămol și cianură a îngropat de vii 89 de oameni

Perierea câinilor cu păr lung

Perierea trebuie făcută zilnic cu ajutorul unei perii tip țesală în sensul de creștere a părului, pentru a desface blana din zonele încurcate. Ai grijă să nu tragi foarte tare de blană, deoarece poți trage pielea câinelui și îl poți răni. Pentru a îndepărta murdăria din blana câinilor, poți folosi o perie de sârmă, iar pentru a descurca părul din spatele gleznelor, poți folosi un pieptene cu dinții rari.

Perierea câinelui cu blană lungă
Perierea câinelui cu blană lungă

Toate instrumentele de curățare și toaletare trebuie șterse cu ulei vegetal după folosire, pentru a preveni apariția ruginei, uscate și depozitate într-un loc uscate.

Cum speli și usuci blana câinelui
Cum speli și usuci blana câinelui

Îngrijirea dinților

Un patruped sănătos are gingiile palide, galben deschis, în timp ce roșeața gingiilor va indica întotdeauna probleme de genul inflamațiilor pe care un câine la are. Oasele de ros au rolul de a menține dinții și gingiile sănătoase pe termen lung, dar și de a încetini formarea plăcii bacteriene și a tartrului.

O altă metodă de a îngriji dinții câinelui constă în perierea lor de câteva ori pe săptămână cu ajutorul unei periuțe și pastă de dinți special concepută pentru câini.

Îngrijirea dinților unui câine
Îngrijirea dinților unui câine

Curățarea/scurtarea ghearelor și controlul labelor

Șofer român de TIR blocat trei zile pe autostrada distrusă de inundațiile din Spania: „Nici în războiul din Iugoslavia nu am văzut așa ceva”
Recomandări
Șofer român de TIR blocat trei zile pe autostrada distrusă de inundațiile din Spania: „Nici în războiul din Iugoslavia nu am văzut așa ceva”

Scurtarea ghearelor trebuie făcută cu regularitate de către medicul veterinar, pentru a-i ușura mersul patrupedului. De asemenea, verificarea pernuțelor labelor este importantă, deoarece, mai ales în sezonul rece, atunci când câinele merge pe zăpadă și pe suprafețe cu sare, pernuțele pot deveni sensibile și pot apărea inflamații.

Câinii au două tipuri de gheare: la degete și degetele vestigiale. Ambele tipuri de gheare cresc în mod constant, tocmai din acest motiv trebuie verificate. Ghearele degetelor trebuie să se uzeze natural, dar, în cazul în care cresc prea mult, acestea trebuie tăiate.

Curățarea urechilor

Curățarea urechilor câinilor este esențială și trebuie făcută cu atenție indiferent de rasă, dar mai ales la câinii cu urechile lungi. Curățarea poate fi făcută acasă, o dată pe săptămână, cu ajutorul unei cârpe/lavete uscate.

Îngrijirea câinilor - curățarea urechilor
Îngrijirea câinilor – curățarea urechilor

Curățarea ochilor câinelui

Ochii unui patruped trebuie să fie mereu strălucitori și umezi, cu o mucoasă de culoare roz pal. În cazul în care există urme de lacrimi, care apar prin absorbția de către păr a umezelii produse de ochi, acestea trebuie îndepărtate ușor cu vată din bumbac și apă curată călduță.

Igiena câinilor – cum trebuie să-i faci baie unui patruped

Toaletarea câinelui este una dintre grijile primordiale ale stăpânului. Igiena este esențială pentru o viață sănătoasă a animalului de companie, însă, aceasta trebuie făcută după câteva reguli importante și anume.

Igiena câinilor - cum trebuie să-i faci baie unui patruped
Igiena câinilor – cum trebuie să-i faci baie unui patruped

Cum faci baie câinelui

Frecvența băilor este diferită de la o rasă la alta, în funcție de textura blănii. Dacă un câine cu părul scurt se spală doar de două ori pe an, atunci când este murdar, un câine cu blana scurtă trebuie spălat, în medie, la intervale de aproximativ trei luni.

Câinele trebuie clătit chiar și după ce a înotat într-un râu, deoarece particulele de apă din râu rămase pe blana sa pot provoca iritații.

Cum se spală câinele. Procesul de îmbăiere începe prin perierea blănii cu ajutorul unui pieptene special, pentru a scăpa de nodurile încurcate. Ulterior, blana câinelui se udă din abundență, după care se aplică șampon special pentru căței și se masează bine până când se formează spumă. Șamponul se lasă să acționeze pentru câteva minute, după care se clătește.

Atenție! Șamponul sau spuma acestuia nu trebuie să-i intre câinelui în ochi sau urechi.

Câinele se clătește întotdeauna cu apă călduță, nu fierbinte, pentru a preveni iritarea ori apariția unui dezechilibru al pH-ului natural al pielii.

Cum se usucă blana câinelui. Imediat după baie, câinele se șterge cu un prosop și, dacă este frig afară, se ține într-o cameră călduroasă până când se usucă complet. În timpul verii, câinele poate sta afara să se usuce la soare, asta dacă nu obișnuiește să se tăvălească prin noroi.

Blana câinelui poate fi uscată și cu ajutorul unui uscător de păr, ținut la distanță, pentru a nu-i arde blana.

În cazul în care blana câinelui este murdară de gudron, pentru curățare nu trebuie folosite produse pe bază de ulei, deoarece sunt toxice, ci trebuie aplicat ulei vegetal pe zonele afectate, lăsat să acționeze pentru câteva minute, după care se spală normal câinele.

Cum faci baie câinelui
Cum faci baie câinelui

Dresarea câinilor

Procesul de dresare nu este deloc unul complicat, ci sunt doar câteva reguli de bază ce trebuie respectate încă de la o vârstă fragedă a patrupedului. Atunci când au condițiile necesare, câinii deprind noi abilități mult mai ușor, însă este important de știut faptul că pentru a dresa un câine, comenzile trebuie repetate în permanență, în mod regulat.

Dresarea câinilor
Dresarea câinilor

Dresajul acasă

Dresajul acasă, fără ajutorul unui specialist, are nevoie de câteva accesorii pentru învățarea abilităților principale și anume: zgardă, lesă, lesă pentru dresaj și recompense în funcție de gusturile sale.

Abilitățile pe care un câine le va învăța prin dresare acasă sunt: mersul în lesă, facerea nevoilor fiziologice afară, respectarea comenzilor simple precum: “șezi”, “culcat”, “vino”, “stai”, “mersul liniștit”, “joaca”, etc.

Aceste reguli de bază le poate învăța orice câine de la vârsta de opt săptămâni, dar se poate face și mai devreme de atât. Cu cât se învață mai devreme, cu atât va avea mai puține probleme comportamentale atunci când va deveni adult.

Fiecare câine are propria personalitate, așa că va reacționa diferit în cadrul dresajului și va învăța în ritmul lui.

Cum dresezi un câine
Cum dresezi un câine

Dresajul cu un specialist

După primele vaccinuri, între 12 și 16 săptămâni, câinele poate participa la clasele de dresaj. Aici vor învăța de la bun început comenzi de bază precum “jos”, “sus”, “șezi”, “vino”, “dă laba” sau “rostogolește-te”. Dresajul câinilor de către specialist se poate face în grup și cu alți pui de câine, pentru ca aceștia să rămână interesați și să nu se plictisească.

Descoperă și care sunt cele mai bune trucuri de dresaj canin

Câte rase de câini există în lume

Răspunsul la întrebarea câte rase de câini există în lume, este foarte dificil deoarece multe rase de câini, care ar putea fi clasificate ca rase separate, nu sunt recunoscute de diferitele cluburi internaționale de crescători și grupuri de înregistrare a raselor.

Există însă o serie de rase recunoscute internațional, iar numărul acestora poate crește de la un an la altul. În prezent, potrivit Federația Chinologică Internațională, există 339 de rase de câini, împărțire în 10 grupe:

  • Grupul I: Câini ciobănești de turmă și de cireadă (fără ciobăneștii elvețieni)
  • Grupa a II-a: Câini de tip Pinscher și Schnauzer – Molossoizi și Câini de cireadă elvețieni
  • Grupa a III-a: Terrieri – câini de vizuină
  • Grupa a IV-a: Teckeli
  • Grupa a V-a:  Câini de tip Spitz (Câini nordici, Spitz și tip primitiv)
  • Grupa a VI-a: Copoi și limieri
  • Grupa a VII-a: Câini de aret, pointeri
  • Grupa a VIII-a: Câini scotocitori, aportori și câini de apă
  • Grupa a IX-a: Câini de agrement și de companie
  • Grupa a X-a: Ogari (levrieri)

Cele mai cunoscute rase de câini

Cane Corso

Una dintre cele mai cunoscute rase de câini mari ce poate ajunge la o înălțime de până la 72 de cm. Are o musculatură puternică, cap lat, bot scurt și corp foarte bine construit. Cane Corso este un câine foarte calm și echilibrat, devotat stăpânului și neîncrezător în fața străinilor.

Rase de câini cunoscute - Cane Corso
Rase de câini cunoscute – Cane Corso

Pug

Rasa Pug este una dintre cele mai haioase rase de câini mici, datorită aspectului ridat și cu fața lor ce pare mereu bosumflată.

Pug - câini
Pug – câini

Golden Retriever

Este un câine de talie medie, foarte iubitor și vesel. Adoră să se joace, este răbdător și atent cu copiii și are nevoie în permanență de atenția stăpânului pentru a fi fericit. Câinele Golden Retriever este un animal de companie ce se poate înțelege foarte bine și cu alte animale, chiar și cu pisicile.

Golden Retriever - rase de câini
Golden Retriever – rase de câini

Labrador

Labrador este un câine pus pe șotii în orice moment al zilei care este oricând pregătit să înoate ori să facă o baie în piscină. Este foarte jucăuș, iubitor cu stăpânul, dar și cu cei din jur pentru că se împrietenește foarte repede cu toată lumea din preajmă.

Labrador
Labrador

Pomeranian

Un alt reprezentant de seamă în top rase de câini mici este Pomeranianul. Este extrem de drăgălaș și pufos, mai ales când este pui, dar și la maturitate rămân afectuoși și jucăuși. Greutatea unui Pomeranian, de cele mai multe ori, nu depășește 3 kilograme, iar înălțimea maximă este în jur de 20-30 de centimetri.

Pomeranian - rase de câini frumoși
Pomeranian – rase de câini frumoși

Bichon Maltez

Bichonul Maltez este jucăuș, foarte inteligent și afectuos, fiind una dintre cele mai apreciate rase de câini mici. Înălțimea unui Bichon Maltez lui nu depășește 20-25 de centimetri la maturitate, de aceea este considerat reprezentativ pentru așa numitele rase de câini de buzunar.

Bichon Maltez
Bichon Maltez

Rottweiler

Rottweiler este o altă rasă care are reputația de câine agresiv. Cu toate acestea, mulți câini din această rasă ezită să reacționeze în fața unor străini atâta timp cât aceștia nu se dovedesc a fi un pericol. Un câine extrem de încăpățânat, Rottweilerul poate deveni un câine de pază excelent atunci când este dresat corespunzător.

Rottweiler - rase de câini cunoscute
Rottweiler – rase de câini cunoscute

Husky

Sunt rase de câini care se împrietenesc foarte repede cu toată lumea. Sunt iubitori, jucăuși și nerăbdători să primească atenție. Husky este un câine rapid, de mărime medie, deloc mofturos sau agresiv.

Husky - cei mai frumoși câini
Husky – cei mai frumoși câini

Samoyed

Samoyed sunt câinii porecliți și „Smiley”, deoarece sunt energici și veseli în orice moment. Sunt foarte populari în show-urile cu animale, iar un singur exemplar poate ajunge și până la 11.000 de dolari.

Samoyed
Samoyed

Ciobanesc caucazian

Cunoscut ca Ovcharka caucaziană, această rasă de Ciobănesc Caucazian de munte poate ajunge până la o înălțime de 72-75 de cm și o greutate până la 100 de kilograme. Este un câine robust cu o musculatură puternică și cu blană tigrată sau cu pete în unele zone de culoarea gri ori roșcat sau bej.

Ciobanesc caucazian
Ciobanesc caucazian

Papillon

Papillon este una dintre cele mai frumoase rase de câini mici, apreciată mai ales pentru cât de inteligenți sunt reprezentanții ei. Foarte iubitori și blânzi cu copiii, micuții Papillon sunt ideali pentru a fi crescuți în apartament.

Papillon - rase de câini mici
Papillon – rase de câini mici

Chow chow

Este un patruped de talie mică, dar foarte bine cunoscut după aspectul pufos, limba mov și fața cutată. Chow Chow este în topul celor mai vechi rase de câini din lume, ajunge la o înălțime de aproximativ 56 de cm și o greutate de până la 32 de kg.

Chow chow - câini  cunoscuți în întreaga lume
Chow chow – câini cunoscuți în întreaga lume

Doberman

Doberman este un câine extrem de atent, vigilent și devotat stăpânului. Este un patruped puternic, inteligent, ce poate fi dresat repede și poate fi perfect pentru câinele de pază al familiei.

Doberman - câine de pază
Doberman – câine de pază

Yorkshire Terrier

Rasa Yorkshire Terrier este una foarte veche, de peste 100 de ani și se află printre cele mai apreciate rase de câini mici. Adorabil de pufos și jucăuș, micuțul Yorkshire Terrier poate ajunge la 20 de centimetri înălțime și aproximativ 4-6 kilograme

Rasa Yorkshire Terrier
Rasa Yorkshire Terrier

Shih tzu

Printre cei mai frumoși câini de talie mică, Shih Tzu are o atitudine de-a dreptul regală. Este frumos și foarte blând și, dacă îngrijirea frecventă a blăniței nu reprezintă o problemă, este perfect chiar și pentru un apartament mic.

Shih tzu - rasă cunoscută de câini
Shih tzu – rasă cunoscută de câini

Akita

Este unul dintre cei mai fideli câini pe care îi puteți găsi. Această rasă de câine este curajoasă, mereu alertă și este în mod natural suspectă față de străini. Akita te va proteja în permanență pe tine și familia ta. Este o trăsătură naturală pentru acești câini și vine natural, fără a fi nevoie să fie dresat în acest sens.

Rasa Akita
Rasa Akita

Chihuahua

Cei mai mici și mai cunoscuți câini de buzunar sunt, cu siguranță, cei din rasa Chihuahua. Aceștia nu depășesc 15 centimetri și aproximativ 2 kilograme la maturitate. Sunt foarte iubitori, dar și foarte geloși, inclusiv pe ceilalți membri ai familiei.

Chihuahua - rase de câini
Chihuahua – rase de câini

Bulldog englez

Un Bulldog englez este grijuliu, foarte atent cu stăpânul, iubitor și mai ales doritor de joacă. Este liniștit aproape tot timpul, latră doar atunci când are nevoie de ceva, este blând și foarte protectiv cu stăpânul său.

Bulldog englez
Bulldog englez

Dog german

Dog german este un câine de mari dimensiuni, dar extrem de sensibil și iubitor. Este foarte atent la atitudinea stăpânului și reacționează imediat atunci când i te adresezi agresiv. În rest, dacă ești prietenos, la fel îți va răspunde și el. Poate fi dresat încă de la o vârstă fragedă pentru a evita un comportament neadecvat.

Dog german
Dog german

Mastiff tibetan

Este considerat câinele de pază perfect. Nimeni nu trece peste acest câine mare, atent, puternic și intimidant. Folosită încă din istorie ca un câine de pază în Tibet, această rasă este prin excelență un paznic. Un câine Mastiff Tibetan se simte confortabil în preajma familiei, dar tratează cu neîncredere străinii și tinde să-i protejeze teritoriul atunci când se simte amenințat.

Mastiff tibetan
Mastiff tibetan

Saint Bernard

Una dintre cele mai frumoase rase de câini este și Saint Bernard. Este denumit și “gigantul blând” pentru că, în ciuda dimensiunilor mari, acesta este extrem de sensibil, blând și atașat de stăpânul său. Este un câine protector, foarte atent și iubitor cu copiii.

Saint Bernard
Saint Bernard

Terra nova

Terra Nova este o altă rasă de câini de talie mare ce impresionează prin forța fiecărui patruped. Această rasă poate ajunge până la 71 de cm în înălțime și poate cântări până la 70 de kg. Are două straturi de blană, cel de la interior este scurt și dens, în timp ce stratul exterior are lungime medie și aspect uleios.

Terra nova - câine de talie mare
Terra nova – câine de talie mare

Pechinez

Rasa Pechinez este, de asemenea, una dintre cele mai populare rase de câini mici. Nici ei nu depășesc 20-25 de centimetri la maturitate și aproximativ 3-4 kilograme. Jucăuș și inteligent, Pechinezul este foarte curajos pentru cât de mic este și adesea poate intra în conflict cu câini mai mari.

Câine pechinez
Câine pechinez

Bichon Frise

Printre cele mai frumoase rase de câini mici se numără și Bichon Frise. Haioși și pufoși, aceștia nu depășesc 30 de centimetri la maturitate. Pe cât sunt de jucăuși și iubitori, pe atât sunt de încăpățânați și deloc ușor de dresat.

Bichon Frise  - rase de câini
Bichon Frise – rase de câini

Schnauzer

Din această rasă de câini sunt cunoscute trei variante: câine de talie mică, medie și uriașă. Cel mai mare câine din rasă Schnauzer atinge o înălțime de 60-70 de cm și poate ajunge să cântărească până la 50 de kg. Are o musculatură și o personalitate puternică, ba chiar poate fi considerat un bun câine de pază, deoarece este foarte atent cu tot ce mișcă în jurul lui.

Câine Schnauzer
Câine Schnauzer

Dachshund

Este un câine de talie mică perfect pentru cei care vor un animal de companie în apartament. Liniștit și ascultător, acesta va fi mereu atașat de stăpânii săi și ușor de întreținut. Câinele Dachshund este, în general, afectuos și blând, însă destul de reticent și uneori chiar ușor agresiv cu persoanele pe care nu le cunoaște.

Rasa Dachshund
Rasa Dachshund

Cavalier king charles spaniel

Rasa Cavalier king charles spaniel a fost numită așa după Charles al II-lea, rege al Angliei, Irlandei și Scoției în secolul al XVII-lea. Sunt câini foarte prietenoși, amabili cu copiii și foarte jucăuși. Un câine de rasă poate costa chiar și 14.000 de dolari.

Cavalier king charles spaniel - rase de câini
Cavalier king charles spaniel – rase de câini

Ce rase de câini trebuie declarate la poliție

Potrivit legislației române, proprietarii de câini considerați agresivi, trebuie să-i declare la poliție. Legea înțelege prin câini periculoşi. animalele aparţinând următoarelor rase, grupate în două categorii:

  • categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
  • categoria a II-a: câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Sursă foto: Shutterstock.com

Vezi şi curiozități despre câini – lucruri interesante și mai puțin știute!

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Decizia care i-a salvat viața lui Adrian, un român de 37 de ani prins în dezastrul din Spania: "Am luat câinele și m-am dus"
Știrileprotv.ro
Decizia care i-a salvat viața lui Adrian, un român de 37 de ani prins în dezastrul din Spania: "Am luat câinele și m-am dus"
A adus dovada! Laurențiu Reghecampf îi dă șah-mat Anamariei Prodan, după ce l-a executat silit: „Se ocupă de farse prin instanțe. Mi-a recunoscut că...”. Reghe aruncă bomba despre fosta soție
Viva.ro
A adus dovada! Laurențiu Reghecampf îi dă șah-mat Anamariei Prodan, după ce l-a executat silit: „Se ocupă de farse prin instanțe. Mi-a recunoscut că...”. Reghe aruncă bomba despre fosta soție
O zi cu Andreea Raicu. Imagini din casa și din viața vedetei. Locuiește doar cu Honey, iar terasa vilei e cât un teren de handbal
Libertateapentrufemei.ro
O zi cu Andreea Raicu. Imagini din casa și din viața vedetei. Locuiește doar cu Honey, iar terasa vilei e cât un teren de handbal
Proiectul fabulos de care Nicolae Ceaușescu s-a apucat cu puțin timp înaintea Revoluției. Transforma total harta, construia un important nod feroviar și scurta cu zeci de kilometri numeroase trasee. A apucat să facă 2 tuneluri, 1 viaduct și să străpungă ultima parte
FANATIK.RO
Proiectul fabulos de care Nicolae Ceaușescu s-a apucat cu puțin timp înaintea Revoluției. Transforma total harta, construia un important nod feroviar și scurta cu zeci de kilometri numeroase trasee. A apucat să facă 2 tuneluri, 1 viaduct și să străpungă ultima parte
Sorin Cârțu a spus cât are pensie: „După 45 de ani de fotbal...” + Și-a adus aminte: „Aveam 900.000 de lei în CEC la Revoluție. Știți ce am făcut instant cu ei?”
GSP.RO
Sorin Cârțu a spus cât are pensie: „După 45 de ani de fotbal...” + Și-a adus aminte: „Aveam 900.000 de lei în CEC la Revoluție. Știți ce am făcut instant cu ei?”
Municipiul și județul din România unde și-a făcut apariția un animal agresiv. I se spune lupul auriu și oamenii sunt terorizați. E încă plin de turiști și autoritățile n-au cum să intervină. Populația e sfătuită să-l evite și să se îndepărteze de urgență
FANATIK.RO
Municipiul și județul din România unde și-a făcut apariția un animal agresiv. I se spune lupul auriu și oamenii sunt terorizați. E încă plin de turiști și autoritățile n-au cum să intervină. Populația e sfătuită să-l evite și să se îndepărteze de urgență
Alina Sorescu, 'regina Halloween-ului' din România! Incredibil cum s-a costumat artista și ce machiaj și-a făcut! FOTO
Unica.ro
Alina Sorescu, 'regina Halloween-ului' din România! Incredibil cum s-a costumat artista și ce machiaj și-a făcut! FOTO
Cheltuielile vilei lui Iohannis. Guvernul a desecretizat documentele
Financiarul.ro
Cheltuielile vilei lui Iohannis. Guvernul a desecretizat documentele
EXCLUSIV. Mărturiile românilor din Spania care s-au aruncat în puhoaie pentru a-şi salva vecinii: "Am plâns"
Observatornews.ro
EXCLUSIV. Mărturiile românilor din Spania care s-au aruncat în puhoaie pentru a-şi salva vecinii: "Am plâns"
Horoscop 2 noiembrie 2024. Săgetătorii au șansa de a observa cât de mult contează gândurile cărora le permit să se deruleze prin mintea lor
HOROSCOP
Horoscop 2 noiembrie 2024. Săgetătorii au șansa de a observa cât de mult contează gândurile cărora le permit să se deruleze prin mintea lor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI