Regiunea, care se învecinează cu Austria, este una dintre cele mai cunoscute porți de acces către munții Dolomiți, una dintre cele mai vizitate zone din Italia. Însă, „regiunea a ajuns la limită”, spune responsabilul pentru turism, Arnold Schuler, care a propus noua lege.

„Am ajuns la limita resurselor noastre, am avut probleme cu traficul, iar rezidenții au dificultăți în a găsi spații de locuit”, a spus el, adăugând că vor să „garanteze calitatea (vieții) pentru localnici și turiști”, care a devenit din ce în ce mai dificilă în ultimul deceniu.

Legea, care a fost promulgată în septembrie 2022, împiedică pe oricine să deschidă o nouă locuință (inclusiv un Airbnb) sau să adauge mai multe camere fără a cere permisiunea autorităților locale.

În plus, proprietarii de unități de cazare au acum termen până la 30 iunie pentru a raporta autorităților câți oaspeți au găzduit efectiv în 2019.

Numărul final va reprezenta numărul total de vizitori care va fi permis în regiune.

În plus, fiecare unitate de cazare va avea stabilit clar un număr de paturi. Nu va putea fi adăugat altul în plus, iar canapea va rămâne fix canapea, fără să mai fie făcută pat pentru unii turiști.

Pentru a veni în ajutorul întreprinderilor mici, vor fi alocate 7.000 de „paturi” suplimentare, pe care autoritățile locale din Alto Adige le vor repartiza, după cum consideră necesar, întreprinderilor mici cu o capacitate de cazare mai mică de 40 de persoane.

Alte 1.000 de „paturi” au fost rezervate pentru a fi alocate în circumstanțe excepționale, în cazul în care, în viitor, cineva dorește să deschidă o afacere într-un oraș cu un turism slab.

Din 2021, accesul auto în sezonul de vârf la Lago di Braies (sau Pragser Wildsee), un lac glaciar din munți, se face doar pe bază de rezervare.

„Trebuie să te înregistrezi pentru a merge la lac, dar în acest fel ai acces garantat și nu vom avea prea mulți oameni acolo”, spune Schuler.

El mai spune că regiunea a făcut această mutare – pe care o numește „proiect pilot” – pentru că situația devenea nesustenabilă.

Schuler a spus că valul de turiști a îngreunat și viața localnicilor, cărora le este greu să găsească locuințe.

Accesul la Alpe di Siusi, sau Seiser Alm în germană – o pajiște alpină vastă la umbra munților – a fost, de asemenea, restricționat anterior. Drumul până la platou este închis între orele 9.00 și 17.00 pentru mașini, fiind nevoie de transport în comun.

Oricine dorește să deschidă un hotel, o pensiune sau o casă de vacanță în viitor va întâmpina dificultăți, însă nu va fi neapărat imposibil.

În cazul în care o afacere se închide, numărul „paturilor” se vor împărții comunei sau autorității locale. Aceștia pot apoi să repartizeze acele locuri unei noi unități sau cuiva care dorește să-și extindă proprietatea.

„În acest fel, garantăm că numărul de locuri rămâne neschimbat în viitor”, a declarat Schuler.

 
 

Urmărește-ne pe Google News