Frecati dinţii cu peria după ce aţi frecat perii acesteia într-o felie de lămâie. Repetaţi frecarea perilor în lămâie, apoi dinţii, astfel încât să va periaţi dinţii timp de 5 minute adunat. Lăsaţi apoi lămâia să acţioneze timp de 5 minute, timp în care nu va clătiţi gură. Spălaţi-va dinţii cu pastă după câteva minute. Faceţi acest tratament seară, o data pe săptămână.
Spălați-vă dinții o dată pe săptămână cu bicarbonat de sodiu,însă după ce i-ați periat înainte cu pastă de dinți.
Mâncaţi în fiecare zi fructe proaspete: mere, pere, cireşe, etc. Se pare că pulpă de căpşune are cea mai mare capacitate de albire a dinţilor.
Clătire cu zeamă de lămâie: Se stoarce o lămâie peste care se adaugă o cantitate de două ori mai mare de apa. Puteţi folosi zilnic această metodă, cu condiţia că seară înainte de culcare să nu va mai clătiţi cu zeamă de lămâie diluată, conform site-ului 9am.ro
Cauzele îngălbenirii dinților:
-lipsă unei igiene orale riguroase. Este indicat să va spălaţi dinţii după fiecare masă, sau măcar dimineaţă şi seară înainte de culcare.
– Fumatul afectează grav dinţii, ireversibil.
– Alimentaţia inadecvată, săracă în calciu, care deteriorează în timp dentină prin lipsă de nutrienţi sănătoşi în corp.
– Colorantii alimentari, în special cei chimici, dar şi cei naturali, colorantii alimentari, mure, coacăze, afine, vin negru etc.
– Unele medicamente care afectează sănătatea smalţului, precum tetraciclină, dar şi alte boli ale smalţului.
– Patologii dentare: carii, dinţi devitalizati care ajung să varieze în culoare de la galbe până la cenuşiu etc.