Vezi cum iti desfunzi nasul in cele mai rapide si simple moduri!

Şi mâncarea picantă ajută

Ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, piperul – tot ce pişcă are proprietatea de a decongestiona mucoasele nazale. Dacă mănânci picant, nasul ţi se va desfunda mai repede. Din ghimbir poţi să-ţi prepari şi o băutură care te va ajuta să respiri în voie: rade puţin ghimbir proaspăt într-un pahar cu apă caldă, adaugă un pic de miere şi câteva picături de lămâie.
Supă cremă de usturoi

Ingrediente: 1 litru supă de pui sau apă, 50 g unt, două linguri de făină, 10 căţei de usturoi, 5 cartofi potriviţi, 100 ml smântână dulce, piper măcinat, sare, frunze de busuioc.
Preparare: se taie cartofii cubuleţe, iar căţeii de usturoi, felii. Se topeşte untul în oala în care prepari supa, la foc mic. Se adaugă făina, apoi supa de pui sau apa. Se pun cartofii tăiaţi cubuleţe şi se lasă la fiert. După ce s-au înmuiat bine cartofii, se pasează în supă. La final, se adaugă usturoiul pisat şi smântâna dulce. Se drege de sare şi se serveşte cu piper măcinat şi busuioc deasupra.
Paste cu ardei iute

Ingrediente: 200 g paste (penne), două roşii mari (400 g), o ceapă, 1-2 ardei iuţi, 2 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei, sare, cimbru, pătrunjel.
Preparare: pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg şi se lasă deoparte. Se căleşte ceapa tocată în ulei încins. Când devine translucidă, se adaugă roşiile decojite şi tăiate mărunt, ardeii iuţi tocaţi şi usturoiul pisat. Se lasă la foc mic până când sosul se îngroaşă şi toate ingredientele sunt fierte, adică aproximativ 15-20 de minute. Se adaugă cimbrul, puţină sare şi se amestecă sosul cu pastele. Se aranjează pastele în farfurie şi deasupra se presară pătrunjel tocat.
Pui cu condimente


Ingrediente: 4 pulpe de pui, o linguriţă de seminţe de chimen, o linguriţă de boabe de coriandru, 5-6 boabe de piper, 5 căţei de usturoi, o linguriţă de boia iute, 300 ml pastă de tomate, 100 ml vin alb, 1/2 linguriţă de coajă de lămâie, două linguri de ulei de măsline, două foi de dafin, sare, un ardei iute verde.
Preparare: se călesc într-o tigaie, fără grăsime, coriandrul, chimenul şi piperul, apoi se pisează şi se amestecă bine cu boiaua, usturoiul zdrobit şi coaja de lămâie. Peste se pun uleiul, vinul, pasta de tomate şi foile de dafin şi se omogenizează. Pulpele se sărează, se ung cu amestecul de condimente din tigaie şi se lasă în frigider 30 de minute, apoi se dau la cuptor să se rumenească. Se servesc cu ardei iute tăiat felii, adăugat în sos.

Urmărește-ne pe Google News