Usturoiul- panaceu universal! Oare să fie chiar aşa?! Usturoiul fluidizează sângele crescând riscul de sângerări, deci persoanele care iau anticoagulante nu ar trebui să consume usturoi. De asemenea, dacă vă pregătiţi să faceţi o intervenţie chirurgicală nu consumaţi usturoi cu o săptămână înainte de intervenţie. Nici femeile însărcinate nu ar trebui să consume usturoi, din aceleaşi motive. Unele mamele care au consumat usturoi în timp ce alăptau au observat ca bebeluşii lor au refuzat sânul din cauza mirosului pe care usturoiul îl imprima laptelui matern.

Usturoiul scade tensiunea arterială, astfel că persoanele care sunt hipotensive nu ar trebui să consume usturoi.

Usturoiul irita tractul digestiv, cresc secreţiile gastrice, pot apărea dureri de stomac, arsuri, balonare, diaree sau constipaţie.

Usturoiul blochează secreţia şi excreţia biliară. Dacă suferiţi de dischinezie biliară, sau aşa zisa “bilă leneşă” nu mâncaţi usturoi. Dacă totuşi o veţi face, veţi simţi “un bolovan” în regiunea stomacului, ca un blocaj care va dura câteva ore, însoţit de senzaţia de greaţă, pirozis, arsuri, balonare.

Usturoiul poate contracara parţial efectul antionceptionalelor, a ciclosporinei şi a altor medicamente cărora le scade eficacitatea.

Usturoiul are un miros extrem de puternic, neplăcut, care se imprima tuturor ţesuturilor din organism, şi persista chiar şi 48 de ore de la ingestie. Până şi firul de păr miroase a usturoi datorită sebumului care se prelinge de-a lungul acestuia.

Vă propun să eliminaţi definitiv usturoiul din alimentaţie şi să îl înlocuiţi cu ghimbirul.

Ghimbirul miroase plăcut. El este antiinflamator, antidureros, protejează mucoasa digestivă, este antiemetic, anticancerigen, combate obezitatea, previne şi tratează diabetul, este antimicrobian şi antifungic, scade tensiunea arterială, fluidizează sângele şi previne trombozele.

Adică are toate beneficiile usturoiului şi aproape niciunul dintre inconvenientele acestuia.

Iată și 5 probleme de sănătate care se pot trata cu ghimbir

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro.

Citeşte şi:

Urmărește-ne pe Google News