Ce faci cu resturile de pizza

Este ceva normal să ai resturi de pizza după ce ai organizat o petrecere, dar să o pui la cuptor poate transforma chiar și cea mai autentică pizza margherita într-un preparat deloc crocant și deloc gustos. Poate crezi că e o idee bună să reîncălzești pizza în cuptor, dar dacă ai încercat măcar o dată această metodă, cu siguranță ți-ai dat seama că ai stricat resturile și că mai bine o mâncai rece. 

Din fericire, există trucuri care îți readuc pizza la viață și o fac la fel de gustoasă ca atunci când ai comandat-o proaspătă. 

Reîncălzește resturile de pizza în tigaie

Una dintre cele mai bune modalități de a reîncălzi una sau două felii de pizza este folosind metoda aragazului. Este, de asemenea, una dintre cele mai rapide tehnici care imită rezultatele unui cuptor, permițându-ți să te bucuri de resturi fără să pierzi crocănțimea

Adăugarea unei picături de apă în tigaie și acoperirea acesteia cu un capac este un truc vechi care funcționează ca prin farmec! 

Având în vedere acest lucru, trebuie mai întâi să încingi tigaia la foc mediu. Pune feliile de pizza și lasă-le să se gătească câteva minute înainte de a adăuga câteva picături de apă pe partea laterală a tigăii.

După ce ai făcut asta, acoperă tigaia imediat pentru a prinde aburul și lasă puțin pe foc, până când brânza s-a topit deasupra. 

Reîncălzește pizza în cuptor

Folosirea cuptorului poate fi dificilă, deoarece metoda greșită poate transforma imediat o pizza perfect bună într-o pâine uscată și tare dar dacă o faci corect, poți obține cele mai bune rezultate. 

Va dura mai mult în comparație cu metoda aragazului, dar merită să aștepți, deoarece resturile de pizza vor ieși perfect crocante, cu brânză topită perfect deasupra.

Începe prin preîncălzirea cuptorului la 180 de grade. Pune feliile de pizza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt înainte de a o așeza în cuptor.

Coaceți timp de zece minute sau mai puțin dacă vrei o pizza moale, dar optează pentru un interval de timp mai lung dacă vrei ca pizza să fie mai crocantă.

Ai grijă ca în partea inferioară a cuptorului să pui o cană de apă într-o tavă, astfel încât blatul să obțină puțină umezeală. 

Reîncălzește pizza în cuptorul cu microunde

Reîncălzirea pizzei la cuptorul cu microunde este rapidă, dar poate lăsa mult de dorit. Blatul devine umed și, până ajungi să mănânci crusta, este deja foarte dură și practic necomestibilă. 

Motivul, spune un savant alimentar se rezumă la modul în care funcționează de fapt microundele. Undele produse într-un cuptor cu microunde sunt absorbite de moleculele de apă. Vibrația moleculelor de apă, pe măsură ce absorb acea energie, este cea care încălzește alimentele.

„Deoarece moleculele de apă au absorbit energie mai mare, încep să se evapore rapid”. Cuptorul cu microunde gătește mâncarea din interior spre exterior și, pe măsură ce moleculele de apă din sos sunt încălzite și se evaporă, aburesc pizza, motiv pentru care felia va fi umedă.

Deoarece porțiunea de crustă nu are sos pe ea, evaporarea își pierde efectul, crusta își pierde cea mai mare parte a umezelii și ajungi să ai o crustă extrem de tare, imposibil de mâncat. 

Ca acest lucru să nu se întâmple, pune felia de pizza pe o farfurie în cuptorul cu microunde.

Alături, așează o cană sau o ceașcă de apă pentru microunde. Aceasta servește ca un fel de momeală și va absorbi o parte din undele cuptorului cu microunde, permițând pizzei să se încălzească puțin mai uniform, astfel încât brânza să se topească din nou înainte ca crusta să-și piardă toată umezeala.Lasă maxim 30-45 de secunde și verifică, apoi poți să mai lași câteva secunde. 

Vezi și cum să faci cel mai bun aluat de pizza

Ce să faci cu resturile de pizza dacă nu vrei să le mai mănânci

Pizza lasagna

Cine s-ar fi gândit să transforme resturile de pizza în lasagna? După cum se dovedește, pizza și lasagna sunt două mâncăruri preferate care se combină pentru a crea cel mai bun fel de mâncare. Transformă-ți pizza rămasă într-o cină romantică făcând această rețetă de lasagna.

Pun sos de roșii cu busuioc din borcan pe fundul unei tăvi de tip iena.Taie 8 felii de pizza în pătrate sau fâșii. Așează fâșii de pizza pe fundul tăvii într-un singur strat.

Amestecați următoarele ingrediente într-un castron:

  • 1 1/2 căni de brânză ricotta
  • 1 ou
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 1/2 lingura de patrunjel
  • Sare și piper după gust

Întinde jumătate din amestec peste pizza. Întinde un strat de sos peste amestec. Adaugă orice legume sau carne. Adaugă 1/2 cană de mozzarella. Adaugă un al doilea strat de fâșii de pizza și repetă adăugând celelalte ingrediente. Adaugă un ultim strat de fâșii de pizza și acoperă cu sos de roșii și 1/2 ceașcă de parmezan. Acoperă cu folie și coace timp de 30 de minute la 200 de grade. Scoate folia și coace timp de 15 minute.

Adaugă pizza în salată

Te poți bucura de masă ușoară și sănătoasă, dar și de resturi de pizza în același timp. Înviorează o salată obișnuită sau o supă cremă cu aceste crutoane de pizza rămase:

Taie cubulețe din feliile de pizza. Gătește-le în tigaie pe ambele părți până devin crocante. Se servește în orice supă sau se adaugă la o salată.

Sandviș din pizza

Dacă ai un sandwich maker sau un aparat pentru panini este grozav! Dacă nu, o tigaie va merge bine. Este foarte ușor de făcut.

Pune toppingurile preferate între 2 felii de pizza. Unele recomandări includ:

  • Roșii, spanac și mai multă mozzarella
  • Pepperoni, șuncă și ardei gras verde
  • Pui la grătar și rucola
  • Ciuperci, busuioc proaspăt și cârnați felii
  • Pătrunjel, pui și avocado

Pune ingredientele între două felii de pizza și pune sandwichul în presa de panini sau pe o tigaie cu puțin unt. Prăjește pe ambele părți și servește alături de o salată. 

Vezi și:Cele mai bune moduri de a reîncălzi pizza pentru a-și păstra gustul

Rețete de salată. Cele mai bune salate cu carne, legume sau fructe

Urmărește-ne pe Google News