Ingrediente
► 3 morcovi
►2-3 cartofi
►2 cepe
►un ardei
►2 dovlecei
►100 g varză
►100 g conopidă
►500 ml borș
►100 g fasole verde păstăi
►100 ml suc de roșii
►150 ml smântână
►leuștean
►pătrunjel
►sare
►piper
►1-2 lingurițe ulei
Preparare:
1. Se curăță ceapa, morcovii, ardeiul, dovleceii și cartofii. Se taie cubulețe care se călesc câteva minute în ulei. După ce s-au înmuiat puțin, se adaugă apă clocotită, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
2. Se pun varza şi conopida tocate mărunt şi fasolea. Se condimentează cu sare și piper și se fierb în continuare.
3. Separat, se clocoteşte borşul cu 2-3 frunze de leuștean.
4. După ce au fiert legumele, se adaugă borșul, sucul de roșii, pătrunjel și leuștean. Se servește cu smântână.