Ingrediente:
► 800 g cartofi
►250 g smântână dulce
►5 ouă
►50 g unt
►3 linguri pesmet
►250 g cârnăciori picanți
►sare grunjoasă
►un praf nucșoară
1. Se spală bine cartofii, se curăţă cu un burete și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă să se răcească.
2. Separat, se fierb trei ouă. Celelalte crude se bat cu smântâna dulce.
3. Cârnăciorii se călesc în sucul propriu iar după ce s-au rumenit, se pun pe un patou să se scurgă de grăsime.
4. Se topește untul și se unge tava cu o parte din cantitatea de unt. Se curăță cartofii, se taie rondele și se pun în primul strat. Se pun apoi cârnăciori, ouăle tăiate feliuțe și, la sfârșit, se acoperă cu ou bătut cu smântână. Se bagă în cuptorul încins să se rumenească.