Ingrediente
1 pui întreg gătit și mărunțit
300 g șuncă afumată tăiată
250 g cașcaval feliat subțire
Pentru sos
4 lingurite unt
4 lingurite făină
3 cesti lapte
2 lingurite zeamă de lămâie
1 lingurita muștar
2 lingurite boia dulce sau picantă
sare și piper după gust
Pentru crustă
6 lingurite unt
1 și 1/2 ceasca pesmet
1 si 1/2 ceasca pătrunjel uscat și tocat mărunt
sare și piper după gust
PREPARARE
Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți cu unt o tavă care nu lipește. Pe fundul ei întindeți fâșiile de pui (dacă folosiți carne de pui rotisat e cel mai bine și mai rapid). Rupeți șunca în fâșii deasupra puiului. Apoi acoperiți uniform cu feliile subțiri de cașcaval, astfel încât să acoperiți întreaga suprafață a tăvii.
Uite cum faci cordon bleu de pui la cuptor!
Acum ne apucăm de sos. Într-o cratiță medie, topim untul la temperatură medie. Când acesta e topit, încorporați rapid făina. Când se omogenizează – nu lăsați să devină maronie – turnați încetișor, amestecând continuu laptele rece. Amestecați, amestecați și când obțineți un sos mai îngroșat, adăgați – pe rând – zeama de lămâie, muștarul, sarea, boiaua și piperul. Dați în clocot un pic să se combine aromele și închideți focul. Turnați sosul în mod egal în caserolă, asigurându-vă că ajunge și pe marginile umpluturii.
Citește tot materialul AICI