Ingrediente

► 500 g carne tocată
►sare
►piper
►un ou
►3-4 căței usturoi
►3 fire ceapă
►un cartof
►o felie pâine înmuiată în lapte
►ulei pentru prăjit
►3-4 linguri pesmet
►300 g orez cu bobul lung
►2 ardei capia
►un morcov
►un praf șofran
►busuioc

Preparare:

1. Se spală și se curăță ceapa și usturoiul. Se toacă mărunt și se călesc 3-4 minute în uleiul ușor încins, apoi se iau de pe foc.
2. Se frământă carnea cu ceapa, miezul de pâine stors, cartoful ras pe răzătoarea mică şi oul. Se fac chiftelele, se trec prin pesmet și se prăjesc.
3. Se spală ardeii și morcovul, se taie cubulețe și se călesc. Se pune orezul să fiarbă și se amestecă cu ardeii şi morcovul.
5. După ce a fiert, se condimentează cu sare, piper şi șofran. Se servește cu chifteluțele, ornat cu busuioc.

Urmărește-ne pe Google News