Ingrediente
► un kg cotlete de miel
►cimbru
►sare
►piper negru măcinat
►oregano măcinat
►2-3 frunze mentă uscată
►3-4 linguri ulei de măsline
►800 g cartofi noi
►4 roșii cherry
►5-6 căței usturoi
►100 g unt
Preparare:
1. Se curăță usturoiul, se pune într-un bol mai înalt şi se adaugă ulei, sare, piper, cimbru, oregano și mentă. Se pasează și cu pasta obținută se ung cotletele de miel și se lasă la macerat câteva ore.
2. Cartofii se spală și se fierb. Se scot, se scurg, se curăță și se feliază. Se trag în unt și se presară sare, piper şi oregano peste ei. Se bagă 3-4 minute în cuptor să prindă crustă.
3. Cotletele de miel aromate se dau la cuptor, să se rumenească. Cartofii se servesc cu cotletele aromate şi cu roşii cherry.
Daniel9090 • 24.12.2023, 12:39
Acest preparat îmbină aroma fină a cărnii de miel cu aromele bogate ale ierburilor, oferind o experiență culinară delicioasă și rafinată
Daniel9090 • 24.12.2023, 12:38
Cotletele de miel cu ierburi se pot servi alături de garnituri precum cartofi la cuptor, legume grill sau o salată verde proaspătă
Daniel9090 • 24.12.2023, 12:38
Cotletele de miel cu ierburi sunt un preparat savuros și rafinat, perfect pentru a evidenția gustul subtil al cărnii de miel și aromele proaspete ale ierburilor