Iată o rețetă simplă de a prepara akara:

Ingrediente

  • 2 căni de fasole;
  • o ceapă;
  • Ardei iute după gust;
  • Condimente (sare și, eventual, bază pentru mâncare din legume uscate);
  • Ulei vegetal pentru prăjit.

Mod de preparare

  • Înmuiați fasolea:

Alegeţi fasolea, clătiți-o bine și puneţi-o în apă timp de 30 de minute până la o oră. Acest lucru va înmuia fasolea și o va face mai ușor de dat prin blender.

  • Decojiţi fasolea

Scurgeți fasolea înmuiată și decojiţi-o, strângând şi rotind boabele între degete până când cojile se desprind.

  • Mixaţi fasolea

Într-un blender sau într-un robot de bucătărie, amestecați fasolea, ceapa și ardeii iuți până când obțineți o pastă omogenă. Puteți adăuga puțină apă pentru a ajuta procesul de mixare, dacă este necesar, dar încercați să nu faceți amestecul prea subţire.

  • Adăugaţi condimentele

Se adaugă condimentele în amestecul format. Amestecați bine pentru a vă asigura că asezonarea este distribuită uniform.

  • Încălziţi uleiul

Într-o oală adâncă sau într-o tigaie înaltă, încălziți suficient ulei vegetal pentru prăjire. Uleiul trebuie să fie fierbinte. Testați temperatura puând o cantitate mică din amestecul de fasole în ulei: ar trebui să sfârâie și să se ridice la suprafață.

  • Prăjiți akara

Folosind o lingură, luați o mică parte din amestecul de fasole și puneţi-o cu grijă în uleiul încins. Prăjiți în serii, dar aveți grijă să nu supraaglomeraţi vasul. Prăjiți până când akara devine de culoare brun-auriu pe toate părțile.

  • Scurgeți uleiul și serviți

După ce akara este prăjită până devine aurie, scoateți-o din ulei și puneți-o pe o sită pentru a se scurge excesul de ulei. Repetați procesul de prăjire până când se termină tot amestecul de fasole.

Akara se servește de obicei ca o gustare simplă, dar pentru a vă bucura mai mult de ea puteți adăuga garnituri, cum ar fi sosuri, supe-creme sau pâine.

Vezi şi cum să prepari desertul puff puff, o altă specialitate nigeriană!

Urmărește-ne pe Google News