Ingrediente

  • 600 de grame de pulpă de porc slabă sau mușchi de porc;
  • 1 lingură de amestec de condimente pentru carne de porc;
  • 2 cepe roșii;
  • 100 de grame de slănină afumată cu carne;
  • 100 ml de vin alb sec;
  • 2 lingurițe de cimbru mărunțit;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 600 de grame de cartofi;

Mod de preparare

Carnea se spală, se usucă și apoi se feliază și se taie în bucăţi mai mici. Carnea se presară cu amestecul de condimente. Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.

Slănina se taie în bucăţele asemănătoare cu carnea și se prăjește până devine roşiatică. Se adaugă carnea peste ea și se prăjește timp de 2-3 minute, apoi se toarnă vinul și se lasă să se evapore. Se adaugă ceapa și usturoiul, se presară cu cimbru, se sărează și se piperează după gust, apoi se gătește la foc mic, acoperit, până când carnea devine moale. Dacă lichidul se evaporă, acesta se completează mereu cu puțină apă caldă, supă de carne sau mai mult vin alb.

Pătrunjelul se spală și se toacă fin. Ardeiul se curăță de semințe și se taie cubulețe mici. Carnea se prăjește în grăsime, se adaugă cubulețele de ardei, apoi se sarează, se piperează și se amestecă bine.

Cartofii se spală, se fierb în coajă până devin puțin moi (aproximativ 10 minute). Se scurg, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Cubulețele de cartofi se prăjesc în ulei, se adaugă rozmarin, apoi se amestecă cu carnea și se presară cu pătrunjel.

Conform unor rețete, la Brassoi se adaugă și mazăre. Aceasta trebuie gătită separat până devine moale, în timp ce carnea se frăgezește, și apoi se adaugă la carne.

Sursa foto: shutterstock.com

Încearcă şi aceste rețete de friptură de porc la cuptor!

Urmărește-ne pe Google News