Cuprins:
Pentru a pregăti măsline pane, poți alege orice tip de măsline, în funcție de preferințe, singura condiție este să fie fără sâmburi. Pentru un plus de savoare, în rețeta de măsline pane adaugă și puțină boia, dulce sau picantă, în momentul în care le pregătești. Astfel vei obține o aromă crocantă plăcută.
Rețetă de măsline pane
Ingrediente
- 400 g măsline negre;
- 300 g pesmet;
- 5 linguri de făină;
- 4 ouă;
- Două lingurițe de boia de ardei, după preferințe;
- Ulei.
Mod de preparare
Amestecă într-un bol făină cu boia și un praf de sare. Trece măslinele prin amestec și așază-le pe o farfurie până când le termini de făcut pe toate.
Într-un alt bol pune pesmetul și într-un alt bol ouăle bătute. Trece măslinele care deja au o crustă de făină prin ouăle bătute, apoi prin pesmet, și lasă-le pentru un minut pe un platou să se usuce.
Pune ulei în tigaie și când s-a încins adaugă măslinele la prăjit. Întoarce-le pe toate părțile pentru a se găti. Scoate măslinele când s-au rumenit și lasă-le pe un șervețel absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.
Rețetă pentru măsline pane umplute cu brânză
Ingrediente pentru măsline
- 300 g măsline;
- 200 g făină;
- 200 g pesmet;
- Două ouă;
- O lămâie, ulei.
Ingrediente pentru umplutură
- 100 g brânză feta;
- 50 g brânză kefalotiri sau parmezan;
- Un cățel de usturoi;
- Boia, cimbru.
Mod de preparare
Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă într-un blender sau se pasează. Crema obținută se pune la frigider pentru 30 de minute.
Ulterior, se pune umplutura de brânză în fiecare măslină. Se pune făina într-un bol, la fel și ouăle bătute într-un alt bol, și pesmetul separat.
Se trec măslinele prin făină, apoi prin ou și ulterior prin pesmet și se pun la prăjit în ulei încins. Când se rumenesc pe toate părțile, măslinele se scot pe un șervețel absorbant și se lasă să se absoarbă excesul de ulei. La final, se stropesc cu zeama de lămâie.
Rețetă de pastă de măsline cu brânză
Ingrediente
- 250 g măsline;
- 250 g unt;
- 250 g brânză ușoară de vaci;
- Zeama de la o lămâie;
- Sare și piper.
Mod de preparare
Scoate sâmburii măslinelor, dacă este cazul, taie-le rondele, și pune-le într-un blender împreună cu untul, brânza mărunțită. Amestecă până când obții o pastă, adaugă sare, piper, după gust, și sucul de lămâie. Servește pe pâine prăjită cu pătrunjel proaspăt.
Citește și: Retete de pui chinezesc
Sursă foto: 123rf.com