Cuprins:
Iată câteva idei care te vor ajuta să pregătești masa de prânz sau cina în doar câțiva pași. Rețete de mazăre cu pui pe care să le încerci acasă.
Rețete de mazăre cu pui
Rețetă de mazăre cu piept de pui
Ingrediente
- 200 g boabe de mazăre;
- 300 g piept de pui;
- 100 ml suc de roșii;
- Un morcov, o ceapă, un ardei;
- Sare, piper, crutoane.
Mod de preparare
Spală legumele, curăță-le de coajă și taie-le în cubulețe. Pune puțin ulei într-o cratiță, apoi adaugă legumele tocate și călește-le pentru 3-5 minute.
Spală pieptul de pui, taie-l în cubulețe și adaugă-l peste legume. Mai lasă să se călească împreună pentru 3 minute, amestecând constant. Adaugă acum și mazărea, sucul de roșii și condimentează după gust.
Fierbe toată mâncărica de mazăre pentru 10-15 minute sau până când observi că boabele de mazăre și restul legumelor au fiert. Oprește focul și presară verdeață deasupra.
Poți face rapid și crutoane pe care să le consumi împreună cu mazărea. Taie câteva felii de pâine în cubulețe mai mici de pâine, condimentează cu sare, piper, puțină boia dulce și oregano, presară ulei de măsline peste și dă la cuptor pentru câteva minute. Asta este tot. Mâncărica de mazăre se servește caldă împreună cu murături, dacă preferi.
Descoperă rețete de murături
Mazăre cu pui și cartofi
Ingrediente
- 300 g boabe de mazăre congelată;
- Un piept de pui;
- 100 ml suc de roșii;
- 3 cartofi;
- 2 morcovi, un ardei, o ceapă;
- Un cățel de usturoi, sare, piper, ulei;
- Pătrunjel verde.
Mod de preparare
Spală legumele și taie-le rondele sau cubulețe mici. Cartofii taie-i în cubulețe subțiri pentru a fierbe mai repede. Usturoiul toacă-l mărunt sau dă-l pe răzătoare. Pieptul de pui taie-l în cubulețe mici, nu foarte groase.
Pune într-o tigaie adâncă puțin ulei și adaugă ceapa împreună cu pieptul de pui să se călească pentru 5 minute. Scoate apoi carnea și adaugă în tigaie morcovul și ardeiul. Când acestea s-au înmuiat, adaugă în tigaie cartofii, mazărea și pune 100 ml de apă. Dacă mai este nevoie de apă, mai poți completa ulterior.
Pune un capac peste și lasă să fiarbă împreună pentru 10 minute. Condimentează după gust cu sare și piper.
După acest timp, adaugă și sosul de roșii împreună cu pieptul de pui și mai lasă să fiarbă, la foc mic, pentru maximum 10 minute pe foc.
Ia vasul de pe foc, presară deasupra verdeață din belșug și asta este tot. Mâncărica de mazăre se servește caldă, cu castraveți în oțet sau sfeclă roșie, dacă preferi.
Mazăre cu sos de smântână și pui
Ingrediente
- 300 g mazăre congelată;
- 3 jumătăți de piept de pui;
- 600 ml smântână pentru gătit;
- 60 g parmezan;
- Două cepe; 3 căței de usturoi;
- Sare, piper, ulei, zeamă de lămâie, boia.
Mod de preparare
Începe prin a pregăti puiul pentru a-l lăsa câteva minute într-o marinată. Amestecă într-un bol încăpător ulei de măsline, o linguriță de boia, zeama de la o lămâie, sare, piper, puțin praf de usturoi și pieptul de pui pe care l-ai tăiat în cubulețe. Amestecă și lasă totul pentru 20 de minute la frigider.
Ulterior, pune într-o tigaie mare 3 linguri de ulei, adaugă carnea de pui să se prăjească, la foc mic, pe toate părțile până când capătă o crustă aurie. Scoate carnea pe un șervețel absorbant.
În aceeași tigaie pune ceapa tocată mărunt împreună cu usturoiul felii. Adaugă smântâna pentru gătit, condimente după gust și lasă să fiarbă pentru 10 minute. Adaugă acum și mazărea, și parmezanul dat prin răzătoare.
Pune și carnea de pui și lasă totul la fiert pentru 7-8 minute. Preparatul este gata și poate fi consumat imediat.
Mâncare de mazăre cu pui și năut
Ingrediente
- 300 g mazăre;
- 200 g năut;
- Un piept de pui;
- 100 ml suc de roșii;
- 3 cartofi;
- O ceapă, un morcov;
- Sare, piper, ulei.
Mod de preparare
Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit într-o cratiță mare cu 3 linguri de ulei și pieptul de pui pe care l-ai tăiat în fâșii. Scoate carnea de pui pe un șervețel absorbant. Adaugă acum și morcovul pe care l-ai tăiat rondele și pune 100 ml de apă peste. Condimentează după gust și lasă să fiarbă pentru 3 minute. Adaugă acum și cartofii pe care i-ai tăiat în cubulețe mici.
Când legumele s-au înmuiat, adaugă și mazărea împreună cu năutul. Mai lasă pe foc pentru 5 minute, după care adaugă carnea și sosul de roșii și mai adaugă condimente, dacă mai este nevoie.
Oprește focul, presară verdeață deasupra și asta este tot. Ai gătit rapid cea mai bună rețetă de mazăre cu pui și legume.
Știi care sunt cele mai bune rețete de musaca?
Mâncare cu mazăre și pui
Ingrediente
- 800 g mazăre verde la conservă sau congelată;
- 500 g piept de pui;
- 300 ml pulpă de roșii;
- 200 ml apă;
- 50 ml ulei;
- Două cepe mici;
- Sare și piper după gust;
- Două frunze de dafin.
Mod de preparare
Tăiem pieptul în cubulețe mici și îl condimentăm cu sare și piper după gust. Într-o tigaie punem uleiul la încins și punem puiul în tigaie. După câteva minute, adăugăm apa și acoperim tigaia cu un capac. Când puiul este gata, îl scoatem din tigaie.
Punem în locul său ceapa, pe care o călim până devine translucidă. Punem și pulpa de roșii și amestecăm bine, condimentând cu sare și piper. În sosul de roșii și ceapă se adaugă puiul împreună cu mazărea bine scursă din conservă.
Lăsăm cinci minute mâncarea pe foc, acoperind cu un capac. După ce trec cele cinci minute, mâncarea de mazăre cu pui este gata să fie servită!
Citește și: Sarmale în foi de viță
Sursă foto: 123rf.com