Rețetă de mușchi de porc cu ceapă
Ingrediente mușchi de porc cu ceapă:
- 8 bucăți mușchi de porc fără os
- 2 bucăți mari de ceapă
- 3 căței usturoi
- 2 linguri de bulion de roșii
- sare după gust
- piper negru măcinat după gust
- boia iute de ardei roșu după gust
- ardei iute după gust
- făină cernută fin
- ulei
Mod de preparare:
Dacă ați cumpărat un mușchi întreg, spălați carnea, o ștergeți și o tăiați în felii.
Tăiați puțin marginile pentru a nu se răsuci în timpul coacerii.
Bateți ușor carnea.
Presărați sare și piper pe ambele părți ale cărnii, adăugați boia iute de ardei roșu și presărați cu făină cernută fin.
Încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți carnea rapid pe ambele părți. Apoi scoateți carnea și lăsați-o la căldură.
După ce ați prăjit toate bucățile de carne, prăjiți ceapa tocată și apoi puneți carnea din nou în tigaie.
Adăugați usturoi presat.
Adăugați două linguri de bulion de roșii și ardei iute după gust.
Adăugați puțină apă și fierbeți până când carnea devine fragedă. Mai adăugați apă dacă mai este necesar. Se poate servi alături de piure de cartofi.
Poftă bună!
Foto: dobruchut.aktuality.sk