Vezi si o reteta extrem de rapida de clatite de post!
Cititorii Libertăţii pot propune reţetele proprii pentru mâncare de post la adresa de e-mail subiecte@libertatea.ro
Ingrediente: aluat - 125 g făină, 100 ml apă minerală, 50 g ulei, 25 g zahăr, 10 g sare umplutură - 300 g spanac, două linguri de ulei, sare, boia, 50 g brânză tofu; pentru servit - busuioc, roşii. Mod de preparare: se amestecă ingredientele până se obţine o pastă de consistenţa unei smântâni subţiri. Se coc într-o tigaie de teflon, unsă cu ulei înainte de fiecare clătită. Spanacul se spală, se taie mai mare şi se căleşte două minute în ulei, cu sare şi boia, apoi se înăbuşă, până se înmoaie, la sfârşit se adaugă tofu fărâmiţat. Se umplu foile de clătite şi se rulează fierbinţi. Se pot servi întregi sau tăiate în două. Din cauza lipsei oului din compoziţie, foile de clătite se pot rupe uşor, de aceea e bine să fie puţin mai groase. Se servesc cu busuioc şi roşii.
Vezi si o reteta extrem de rapida de clatite de post!
Cititorii Libertăţii pot propune reţetele proprii pentru mâncare de post la adresa de e-mail subiecte@libertatea.ro