Ingrediente
- 8 ardei graşi mari
- 3 cepe
- 150 g ciuperci
- 100 g orez
- 250 g suc de roşii
- o ceaşcă de ulei
- 50 g făină
- sare
- condimente
- pătrunjel
Preparare
Se taie ciupercile şi se fierb 15 minute în puţină apă. Se strecoară, dar se păstrează zeama. Se căleşte ceapa în jumătate din cantitatea de ulei, se adaugă orezul, apoi ciupercile; se mai adugă 2 ceşti cu zeama în care au fiert ciupercile, după care se lasă să fiarbă compoziţia la foc mic până scade.
Se adaugă sare, piper, făină, verdeaţa şi câteva linguri de suc de roşii. Se umplu ardeii cu compoziţia obţinută, se aşază într-o tavă înaltă şi se pune peste ei şi restul sucului de roşii, restul de ulei şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.