- 1 kg brânză de vaci,
- 250 ml smântână,
- 6 ouă,
- 1 plic budincă vanilie,
- 6 linguri făină ,
- 200 gr zahăr pudra,
- 200 gr stafide,
- 1 linguriță praf copt,
- coajă rasă de lămâie, vanilie.
Mod de preparare pasca fara aluat:
Stafidele se lasă la înmuiat în apă fiartă cu esență de rom sau vanilie cateva minute.
Amestecăm brânză cu gălbenușurile, zahărul și smântâna, apoi adăugăm praful de budincă, făina și praful de copt și omogenizăm.
Punem coaja rasă de lămâie, vanilia și stafidele. La final adăugăm albușurile bătute spumă tare și amestecăm ușor. Punem hârtie de copt în forma de tort cu margini detașabile și turnăm compoziția.
Dăm la cuptor la foc mic până se rumenește puțin deasupra și asta este tot. Ornați-o cum vă doriți și poftă bună!
PONT: Nu lăsați pasca mai mult la cuptor dacă vi se pare că e prea moale în mijloc, deoarece se va întări după răcire.