Ingrediente:
6 bucăţi macrou congelat, 4 morcovi, 3 cepe, o crenguţă cimbru, 120 ml vin alb sec, 2 linguri muştar, 200 g smântână, sare, piper
Mod de preparare:
1. Într-o oală, se pun peştii cu apa rece care să-i depăşeasca şi se adaugă morcovii, 2 cepe tăiate în patru, sare, cimbru şi vin. Se lasă să dea în clocot, se pune capacul şi se stinge focul. Se lasă aşa 15 minute, după care peştii se scurg.
2. Peştii se desfac şi se aleg cu mâna în bucăţi cât se poate de mari. Se adaugă muştar, smântână, ceapă tocată, sare şi piper. Se amestecă uşor, se verifică gustul şi, dacă mai este nevoie, se adaugă zeama în care a fiert peştele.
3. Se dă la rece pentru 30 de minute înainte de servire.