2 mere mari, zemoase și tari
4 linguri de zahăr brun
3 linguri de unt topit
1 linguriță scorțișoară
2 linguri fulgi de ovăz
1 lingură făină
1/2 linguriță sare
PREPARARE
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
Spală, curăță merele și scoate-le cotorul. Taie-le pe jumătate, pe verticală.
Pune-le cu gura în jos și, începând din exterior, crestează merele aproape de tot (și nu de tot, cât să rămână unite la bază) la distanțe egale. Unge o tavă cu ulei sau tapeteaz-o cu hârtie de copt și pune merele – cu gura în jos și crestăturile în sus – în ea.
Într-un bol, amestecă 1 lingură de zahăr brun, 1 lingură de unt și jumătate de scorțișoară. Unge cu această compoziție merele. Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor așa, pentru 15 minute. Scoate folia și mai lasă la copt pentru alte 10 minute.
Continuarea pe unica.ro