Ingrediente:
Pentru aluat:
►300 g făină
►o lingură sare
►25 g drojdie
►125 ml apă călduță
►200 g broccoli
►2-3 ardei capia
►200 g măsline
►6-8 ciuperci
►250 g mozzarella
►sare grunjoasă
►o ceapă roșie
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►busuioc verde pentru ornat
1. Se cerne făina, se adaugă drojdia amestecată cu apă și cu sare și se frământă bine. Se acoperă bolul cu un șervet și se lasă la dospit.
2. În acest timp, se spală legumele și se șterg de apă. Se feliază și se pregătesc pentru ornat. Ciupercile se taie foarte subțiri ca să se pătrundă bine.
3. Broccoli se spală, se desface buchețele și se opărește în apă cu sare, maximum 15 minute. Apoi se lasă în sită să se scurgă.
4. Se întinde aluatul în forma unsă cu ulei de floarea-soarelui și se așază un strat de mozzarella. Se pun legumele și măslinele şi se bagă în cuptor la 150°C. Se servește ornată cu busuioc verde.