Ingrediente:
Pentru aluat:
►un ou
►350 g făină
►100 ml lapte
►35 g drojdie
►o linguriță sare
►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
►busuioc verde
►pastă de chilli
►4 roșii
►2 ardei capia
►2 cârnați picanți
►o ceapă mare albă
►200 g brânză cheddar
Preparare
1. Se amestecă drojdia cu laptele călduț și se lasă la dospit. Se cerne făina într-un bol și se adaugă oul, uleiul, sarea, restul de lapte și maiaua.
2. Se frământă bine și se lasă la crescut.
3. Separat, se opăresc roșiile. Se pasează cu blenderul și se amestecă cu busuioc, pastă de chilli și puțin ulei. Se fierbe câteva minute și se dă deoparte.
4. Se întinde aluatul, se pune un strat subțire de sos picant. Se pun cârnații, ardeii, ceapa, brânza și se bagă în cuptor.
5. Se coace la 150°C. Se servește cu sos picant și se ornează cu busuioc verde.