Ingrediente

Aluat (cană 200ml, formă de copt 30X40)

  • 3 ouă;
  • 1 cană zahăr;
  • 1/2 cană ulei;
  • 1,5 căni lapte;
  • 2 căni făină albă;
  • 1 pachet praf de copt pentru prăjituri;

Glazură de ciocolată

  • 120 g ciocolată de topit;

Mai avem nevoie de gem sau marmeladă pentru acoperire

Mod de preparare

Amestecăm ouăle întregi cu zahărul până obținem o spumă. Adăugăm uleiul. Turnăm treptat și laptele. Apoi cernem făina albă şi adăugăm praful de copt pentru prăjituri, cacao și scorțișoara măcinată. La final, amestecăm în aluat cele două mere date pe răzătoare și amestecăm ușor. Turnăm aluatul gata într-o tavă (30×40 cm), pe care am uns-o cu unt și peste care am presărat făină. Netezim suprafața și o introducem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Monitorizăm coacerea.

După ce este coaptă, prăjitura, caldă încă, se unge cu un strat de gem sau marmeladă. Într-o cratiță mai mică încălzim smântâna și topim ciocolata în ea. Turnăm peste prăjitură glazură pregătită. Netezim glazura și lăsăm prăjitura să se răcească ușor, la temperatura camerei. Tăiem în bucăți și putem presăra deasupra cocos ras. Prăjitura este delicioasă și foarte suculentă. Poftă bună!

Sursa foto: dobruchut.sk

Citeşte şi: Negresă – rețete ușor de încercat pentru prăjitura cu cacao și blat pufos

Urmărește-ne pe Google News