Ingrediente:
► un litru supă de legume
►300 g orez prefiert
►300 g ciuperci
►o ceapă roșie
►3-4 linguri ulei de măsline
►sare grunjoasă
►2 ardei roşii
►busuioc verde
►piper alb
1. Se pune aproximativ un litru de supă de legume să clocotească. În momentul în care începe să fiarbă, se adaugă orezul și se lasă la foc mic, amestecându-se continuu.
2. Separat, se curăță și se spală ciupercile bine, se lasă apoi câteva minute la scurs și se taie felii subțiri.
3. Se toarnă uleiul de măsline, se încinge și se călește ceapa dată pe răzătoare. Se adaugă ardeii tăiați fâșii și, la final, ciupercile. Se amestecă ușor să nu se înmoaie prea tare și se dă deoparte.
4. Orezul se răstoarnă în sită, se scurge bine și se amestecă cu ciupercile. Se potrivește de sare și piper, după gust, și se servește ornat cu busuioc verde.