Ingrediente:
► 8 roșii medii
►400 g ton în ulei vegetal
►100 g măsline verzi
►o legătură pătrunjel
►zeama de la 2 lămâi
►sare grunjoasă
►piper alb măcinat
Pentru maioneză:
►2 ouă fierte
►2 ouă crude
►o lingură muștar iute
►100 ml ulei
►busuioc proaspăt
1. Se pun ouăle să fiarbă în apă aproximativ 8 minute. Se scot apoi și se lasă în apă rece pentru a se putea decoji ușor. Se curăță și se separă albuşul fiert de gălbenuş. Albușurile se toacă mărunt și se dau la rece.
2. Gălbenușurile fierte se amestecă cu cele crude, se adaugă sare, piper, muștar și se pregătește maioneza. Se lasă la rece, acoperită cu folie de plastic.
3. Se spală roșiile, se curăță miezul și se pun la scurs cu gura în jos pe un șervet absorbant de bucătărie.
4. Tonul se zdrobește, se adaugă măslinele tocate mărunt, verdeața, albușurile fierte și maioneza. Se potrivește cu sare, piper și lămâie, după gust. Se umplu roșiile și se servesc ornate cu busuioc proaspăt.